Nieuws

Bestuurslid gezocht voor LELAF

Bestuurslid gezocht voor het Louise van Eeghen Lady Aberdeen Kapitaal Fonds. LELAF is een klein fonds met als doel het financieel ondersteunen van activiteiten van het International Council of Women (ICW: http://www.icw-cif.com/), die een consultatieve status bij de Verenigde Naties heeft.
Taak: In overleg met het bestuur opstellen van criteria voor de Mechta award, voorselectie kandidaten en contact met prijswinnaar. Ondersteuningsverzoeken voorbereiden voor het bestuur en toetsen aan criteria. Zich informeren over internationale ontwikkelingen in vrouwenprojecten. Initiatieven nemen om LELAF en de intenties van Louise van Eeghen bekendheid te geven en uit te dragen zoals het ontwikkelen van een website, Wikipediapagina etc.. Bereidheid om t.z.t. de secretarisfunctie op zich te nemen.

Lees meer

ALV - Lunch - Wandeling op 6 april

Op zaterdag 6 april a.s. is de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het VWI in Zwolle. Dit combineren we met een wandeling georganiseerd door de wandelgroep van het VWI. We gaan in de ochtend wandelen naar een mooie locatie. Bij aankomst staat er een lunch voor je klaar met aansluitend de ALV, dus SCHRIJF JE NU IN! Voor de lunch uiterlijk 5 april aanmelden!
De vergaderstukken staan nu op de website.

Lees meer

Internationale Vrouwendag 2019 Wageningen: Heldinnen

8 maart 2019 werd er een wervelende bijeenkomst georganiseerd in de Junushoff, Wageningen om internationale vrouwendag te vieren. Een dag die veel vrouwen in de wereld belangrijk vinden. Dit jaar was het thema “Heldinnen”.  In Wageningen werd het een Feest! 

Lees meer

Nieuwe koers voor VWI - we hebben jou nodig!

Om het VWI met haar tijd mee te laten gaan en ons netwerk levendig te houden, is een andere organisatie nodig. Het bestuur en enkele leden hebben hiervoor het volgende voorstel bedacht:

  • Een lichte aansturing. Geen traditioneel bestuur, maar een regiegroep. Deze komt zo’n 4 keer per jaar bijeen.
  • Decentraal. Elke VWI-ster kan activiteiten voorstellen en gebruik maken van het VWI budget om deze te organiseren.
Enkele vrouwen
Om die weg in te slaan, zoeken we echter nog 2-3 vrouwen.
Vind jij het ook belangrijk dat het VWI blijft bestaan? Of wil je ervaring opdoen met het coördineren van een netwerk? Meld je dan bij Tamar Reijnen, mail: bestuurslid-3@vwi-netwerk.nl.

Lees meer

Goede start VWI in 2019

De nieuwjaarsbijeenkomst van het VWI vond op woensdagavond 6 februari j.l. plaats bij Thuis in Wageningen. We hebben gezamenlijk het openhartige en indrukwekkende verhaal gehoord van een vluchteling uit Syrië. 

Lees meer

Gezocht: redacteur voor tijdschrift van platform PV & DV

De redactie van het tijdschrift Gender en Duurzame Vrede heeft ruimte
voor een nieuw redactielid. Behalve het onderzoek doen naar kopij, het
interviewen van interessante mensen en het redigeren van teksten gaan we
dit jaar ook aandacht besteden aan het werven van abonnees. Daarvoor is
extra menskracht nodig. Dit is een tijdschrift van het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede.

Lees meer

VWI Nieuwjaarsbijeenkomst op 6 februari

VWI Nieuwjaar 2019 Bekend maakt bemind: in gesprek met een vluchteling
Hoe is het om vluchteling te zijn in Nederland? Wat heeft een vluchteling allemaal meegemaakt? In gesprek met een vluchteling, met een drankje en na een etentje (als je wilt)...

Lees meer

Boek van VWI voorzitter: Niet normaal... onze landbouw

Niet normaal! En hoe t anders kan... onze landbouw. Het boek van onze VWI voorzitter Jelleke de Nooy-van Tol is nu verkrijgbaar! Dit boek biedt een helder overzicht van de actuele Nederlandse landbouw in haar transitie naar een meer duurzame voedselvoorziening. Louise Vet (1e in duurzame 100 van Trouw) heeft de aanbeveling achterop het boek geschreven!

Lees meer