Nieuws

Brief aan VWI-sters

Op de valreep voor Kerst zoeken we contact met VWI-sters.
We geven een korte terugblik op 2021 en constateren dat we nu echt een zwerm van het Nieuwe Netwerk zijn!
En een vooruitblik naar 2022:
19 jan.: nieuwjaarsbijeenkomst VWI, online: 19.30-21u (max.)
16 april: VWI-wandeling en lunch (soort ALV)Nieuwe Netwerk
Pam gaat energie steken in samenwerking / uitwisseling met andere (vrouwen, groene) netwerken.
We zoeken nog een extra bestuurslid.

Lees meer

WUR nieuwtjes - oproepen

  • Gratis boek 134 jaar KLV
  • Oproep: Bachelor Open Dag - Komt jouw kind ook aan WUR studeren?
  • Oproep: Interested in a postdoc at WUR? 
Lees meer

Transition Twenties (van transitie correspondent Jelleke de Nooy van Tol)

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we midden in een transitie zitten: alles staat op z’n kop: gasprijzen, N-uitstoot, klimaatverandering, biodiversiteitscrisis, wooncrisis, bedrijven die onbelast teveel uitstoten, vliegtax, verlies van vertrouwen in de overheid; je zou er verdrietig en depressief van worden.
Daarom vertel ik jullie hier graag over de mooie ontwikkelingen die er zijn en die ook bij transitie horen. Tussen 2020 en 2030 gaan we een enorme omslag meemaken, en die is al begonnen, we zitten in de Transition Twenties.

Lees meer

Documentaire Vrouwen van het land

De film Vrouwen van het Land is helemaal af en nu te zien!! In de documentaire Vrouwen van het Land komen verschillende generaties plattelandsvrouwen door heel Nederland aan het woord. De (sociale) positie van deze vrouwen in onze geschiedenis worden in beeld gebracht aan de hand van persoonlijke verhalen en historische (agrarische) ontwikkelingen. Zo draagt de film bij aan een gelaagde beeldvorming van de identiteit, emancipatie en positie van de plattelandsvrouw in Nederland.

Lees meer

Laten we samen duurzame stappen maken!

Het afgelopen jaar ben ik door het werk voor het Nieuwe Netwerk zo veel mooie initiatieven en ontwikkelingen tegengekomen, dat het me niet meer loslaat. Ik word er heel blij van.
Met deze wil ik graag wat doen: www.52wekenduurzaam.nl
Je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis. Loop je een stukje met ons mee?
Is dit iets om met een groep VWI-sters samen te doen? Ik heb daar wel zin in. Jij ook? Laat het me weten.
Pauline Schakenbos

Lees meer

Update Landbouwtransitie

Kun jij nog volgen wat er allemaal gebeurt in de landbouw? Jelleke de Nooy - van Tol heeft een degelijk overzicht voor ons geschreven, zodat je met een 5 tot 6 minuten weer aardig bij bent op dit terrein. Het verhaal biedt een overzicht van de ontwikkelingen in de landbouw in relatie tot de maatregelen op het gebied van biodiversiteit en klimaat.Lees vooral verder! Of luister naar de podcast die in de tekst staat genoemd.

Lees meer

VWI-Netwerkcafé d.d. 30 juni jl.

Nuttige en gezellige dates en wij zien allen uit naar een veelbelovend vervolg. In Wageningen zal dat na de zomervakanties op 29 september zijn, zelfde plek, zelfde tijd.

29 sept: VWI-netwerkcafé 2 Wageningen

Wij hopen hiermee ook leden uit andere woon- of werkplaatsen te hebben geïnspireerd, om een VWI-Café met (speed-) dating te houden. Je hebt er alleen een goed Café met enkele tafels voor nodig. En natuurlijk een groepje vrouwelijke “groene” professionals.

Lees meer

Maak kennis met Pam Minnigh

In dit nieuwe jaar heb ik me voorgenomen om van een meer passief lid een actievere rol in het VWI te gaan vervullen. Na meer dan 30 jaar buitengaats, was er een gedwongen bezinning gedurende COVID19, en was ik weer eens voor langere tijd in Nederland, een prettig weerzien........  Lees het nieuwsbericht voor meer info over Pam....

Als lid van het bestuur en als VWI-lid, maak ik graag van mijn ervaringen gebruik, om deze waar interesse is te delen met andere (aspirant-) leden. En om samen verder te ontdekken wat de ontwikkelingen zijn in de komende jaren en hoe we daar deel van kunnen zijn, zowel via onze baan als ook gebaseerd op onze eigen interesses.

Lees meer