Nieuws

14 jan.: Hernieuwde kennismaking VWI - Nieuwjaarsbijeenkomst

Op donderdagavond 14 januari houden we de VWI Nieuwjaarsmeeting. (19.30-21.00u)
Online in informele sfeer!

Een nieuw jaar een (her)nieuw(d)e kennismaking

Na een bijzonder jaar gaan we vol goede moed van start met het nieuwe jaar. Vanwege onze deelname in het Nieuwe Netwerk willen we graag een hernieuwde kennismakingsronde houden.

Lees meer

VWI 2020 - 2021

Wat blijft er hetzelfde? 

O.a. ons gevoel van verbondenheid, onze bijeenkomsten, de nieuwsbrieven enz.

We krijgen extra mogelijkheden!

Zo kun je bijv. meedoen aan de activiteiten van het NN, je project, boodschap, initiatief aan een groter publiek van professionals uitdragen en nog veel meer.

Lees meer

Sasja Kamil vertelde over haar ervaringen met "Geef duurzaamheid door"

Op 1 dec. vertelde Sasja Kamil over "Geef duurzaamheid door". Dit deed ze tijdens de Webinar Estafette van het Nieuwe Netwerk.
Gezocht: nieuwe rivierafvalonderzoekers

Schone Rivieren breidt uit! Voor het rivierafvalonderzoek langs de Westerschelde, Oosterschelde, Nederrijn, Lek, IJssel, Waal, Maas, Vecht en kleine wateren in Rotterdam zoeken we nieuwe onderzoekers die 2x per jaar het afval op de oevers in kaart brengen. De online trainingen starten in januari 2021. Ben je al onderzoeker? Ken je geïnteresseerden? Attendeer hen op de nieuwsbrief.

Lees meer

Met de beste wensen voor het jaar 2021 - door Jacoba Lampert

In 2020 liep alles anders. We vergaderden via Zoom, we maakten plannen voor een nieuw netwerk. Het altijd actieve kernteam hield ons online op de hoogte. Het nieuwe duurzaamheidsplatform staat nu in de steigers. Wat moet er gedaan worden om de voedselproductie, onze consumptie en leefwijze te verbeteren, zodat we de klimaatdoelen halen. Er zijn veel vragen. Hopelijk wordt corona snel bedwongen en organiseren jullie weer leuke studiedagen en sociale evenementen, net als vroeger. Er komen betere tijden! Succes met het VWI en met het Nieuwe Netwerk en een goede gezondheid toegewenst voor het nieuwe jaar.
Ingezonden stuk van Jacoba Lampert, VWI-lid.

Lees meer

Vacatures

  • Leden voor kernteam (denkteam, sturend team van VWI), het team heeft vast2 ondersteuners. 
  • Voorzitter (kans om bestuurservaring op te doen)! 
  • Iemand die financiën bijhoudt. 
Lees meer

KANSEN!

Het is met ingang van NU mogelijk om als VWI-ster binnen de kennisbank/wegwijzer van Het Nieuwe Netwerk je eigen cursus of seminar te geven. Dat gebeurt op dit moment sowieso via Zoom. Het aanjaagteam (Pauline, Marjan en Patricia) bieden ondersteuning bij de organisatie en facilitatie. We hebben al onbetaalde proefseminars gehouden door Jelleke en Bowine Wijffels, en die zijn ons goed bevallen.

Lees meer

Meeting transitie naar duurzaamheid op 7/11

Geslaagde VWI meeting op 7//11! Conclusie: Transitie naar duurzaamheid, vrouwen doen het anders! Leuk gesprek met 13 VWI-sters. Smaakt naar meer ;-)
Bedankt Jelleke de Nooy van Tol en Emmy van Daele voor inleidingen!

Lees meer

Vrouwen van het Land

Help mee met het realiseren van Vrouwen van het land, een documentaire over plattelandsvrouwen. De initiatiefnemers willen graag de verhalen van deze vrouwen onderzoeken, documenteren en presenteren. En worden zij gezien en gehoord!

Lees meer

Jaarlijkse VWI-meeting op 7 november (online)

Vrouwen en transitie naar duurzaamheid: Doen vrouwen het anders
Met pitches over het Billiecup statiegeldsysteem en de transitie naar een duurzaam Nederland. Daarnaast natuurlijk veel netwerken, discussiëren en bijpraten zoals we dat gewend zijn op onze jaarlijkse VWI-meeting, ditmaal in de ochtend!
Lees meer

Afscheid KLV na 134 jaar op 3 okt. jl.

Op 3 oktober jl. is afscheid genomen van de alumnivereniging KLV. De bijeenkomst nam KLV-leden mee terug in de tijd naar vele bijzondere momenten met memorabele terugblikken. Het afscheid kun je nog bekijken en het boek over 134 jaar KLV is te bestellen. Studiekringen en netwerken blijven bestaan, sterker nog, dit jaar is er één bijgekomen: het Nieuwe Netwerk voor duurzaamheid in voedsel en omgeving.  

Lees meer