Nieuws

VWI 2020 - 2021

Wat blijft er hetzelfde? 
  • ons gevoel van verbondenheid
  • onze bijeenkomsten 3x per jaar, voorlopig via Zoom: Nieuwjaarsbijeenkomst 14 januari, ALV in april en ‘ Symposiumdag’ op de eerste zaterdag in november 
  • deelnetwerken: wandelgroep, Zwolle-Deventer, Oranje Pompoen,
  • nieuwsbrieven (Flits)
  • website enz.
Lees meer

Vacatures

  • Leden voor kernteam (denkteam, sturend team van VWI), het team heeft vast ondersteuners. 
  • Voorzitter (kans om bestuurservaring op te doen)! 
  • Iemand die financiën bijhoudt. 
Lees meer

KANSEN!

Het is met ingang van NU mogelijk om als VWI-ster binnen de kennisbank/wegwijzer van Het Nieuwe Netwerk je eigen cursus of seminar te geven. Dat gebeurt op dit moment sowieso via Zoom. Het aanjaagteam (Pauline, Marjan en Patricia) bieden ondersteuning bij de organisatie en facilitatie. We hebben al onbetaalde proefseminars gehouden door Jelleke en Bowine Wijffels, en die zijn ons goed bevallen.

Lees meer

Meeting transitie naar duurzaamheid op 7/11

Geslaagde VWI meeting op 7//11! Conclusie: Transitie naar duurzaamheid, vrouwen doen het anders! Leuk gesprek met 13 VWI-sters. Smaakt naar meer ;-)
Bedankt Jelleke de Nooy van Tol en Emmy van Daele voor inleidingen!

Lees meer

Vrouwen van het Land

Help mee met het realiseren van Vrouwen van het land, een documentaire over plattelandsvrouwen. De initiatiefnemers willen graag de verhalen van deze vrouwen onderzoeken, documenteren en presenteren. En worden zij gezien en gehoord!

Lees meer

Jaarlijkse VWI-meeting op 7 november (online)

Vrouwen en transitie naar duurzaamheid: Doen vrouwen het anders
Met pitches over het Billiecup statiegeldsysteem en de transitie naar een duurzaam Nederland. Daarnaast natuurlijk veel netwerken, discussiëren en bijpraten zoals we dat gewend zijn op onze jaarlijkse VWI-meeting, ditmaal in de ochtend!
Lees meer

Afscheid KLV na 134 jaar op 3 okt. jl.

Op 3 oktober jl. is afscheid genomen van de alumnivereniging KLV. De bijeenkomst nam KLV-leden mee terug in de tijd naar vele bijzondere momenten met memorabele terugblikken. Het afscheid kun je nog bekijken en het boek over 134 jaar KLV is te bestellen. Studiekringen en netwerken blijven bestaan, sterker nog, dit jaar is er één bijgekomen: het Nieuwe Netwerk voor duurzaamheid in voedsel en omgeving.  

Lees meer

Hoe zien we VWI in relatie tot NN?

Doel van het Nieuwe Netwerk is dat professionals jong en oud dwars door bestaande verenigingen heen kunnen samenwerken aan thema’s rond duurzame landbouw, voedsel, natuur, water en omgeving. Dat is dus aanvullend op wat jouw eigen netwerk biedt.

Lees meer

Boek van VWI-ster "Naar Afrika"

In het waargebeurde boek ‘Naar Afrika’ wordt de lezer meegenomen naar een andere wereld, de wereld van vijftig jaar geleden in de hoge bergen van Tanzania. Wil je weten hoe het was om in die tijd als vrouw op reis te gaan, lees dan dit boek. 

Lees meer