Nieuws

12 nov.: stralende VWI-dag op natuurboerderij Wittenhorst

Ieder jaar doen we ons best om op de 1e of 2e zaterdag van november een mooie locatie en thema te vinden voor een echte VWI-dag. Dat is in 2022 aan alle kanten gelukt: het gevoel van herkenning dat wij als vrouw en professional, ieder op haar eigen wijze, vanuit onze Wageningse basis werken aan een duurzame wereld. Een dag met een sterretje - en heel veel zon!

Klik op lees meer om het hele verslag door Jelleke de Nooy - van Tol te lezen!

Lees meer

WUR Nieuws dec. 2022

  • Word lid van de Alumni LinkedIn groep
  • University Fund Wageningen (UFW) crowdfundingactie voor schoon drinkwater in Oekraïne opgezet. 
  • Food100: In de Food100 lijst staan dit jaar 9 WUR-alumni. .De lijst omvat 5 jonge alumna 4 mannelijke alumni.
    Ook heeft de jury zes voedselveranderaars tot Foodheld uitgeroepen. Twee van de zes zijn WUR-alumni: een jonge alumna en een mid-life alumnus.
  • WUR nieuws: WUR is startlid van de nieuwe wereldwijde Nature-Positive Universities Alliance. 
  • WUR Ranking nieuws: WUR opnieuw nummer 1 in de keuzegids 2023. 
Lees meer

VWI-dag op 12 nov. 2022

Ank van Maanen - Fotograaf Goedele MonnensVoor onze VWI-dag dit jaar zijn we te gast bij Ank van Maanen, die samen met haar man en kinderen haar droom verwezenlijkt heeft, en sinds 2018 hun natuurboerderij runt. Natuurboerderij Wittenhorst, Voorthuizerweg 16, 7039 CT Stokkum (onder Doetinchem).

Lees meer

WUR Nieuws sept. - okt. 2022

  • Wist je dat de WUR online cursussen voor professionals heeft?  
  • Een groep studenten ontwikkelt een nieuwe diagnostische methode om darmkanker op een makkelijkere manier in een vroeg stadium te detecteren. Steun deze crowdfundingsactie.
  • De Wageningen Experience Day (WED) is op 8 okt. 2022
Lees meer

Conferentie "De Nieuwe Boer is ...." op 9 sept. 2022

Er is veel gaande in de landbouw, zowel op het boerenbedrijf als in relatie tot waterbeheer, gebiedsontwikkeling, eiwittransitie, databeheer, korte ketens. gezonde bodems etc. Een goed moment voor  de conferentie "De Nieuwe Boer is ..." van het Nieuwe Netwerk  op 9 sept a.s.. Daar onderzoeken we met elkaar, professionals werkzaam in landbouw, voedsel en groen, welke oplossingsrichtingen er zijn en welke rol we daar in kunnen vervullen.  ​Meld je nu aan voor de conferentie! www.boereninnederland.nu

Lees meer

VWI Netwerkcafé in Wageningen d.d. 13 mei

Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit! Een bescheiden opkomst was er op 13 mei, wel met ideeën voor volgende keren. Zoals een spreker, heb je hiervoor een goed idee? Of samen eten vooraf bijv. bij Beekhoeve in Renkum. Workshops.

Lees meer

VWI Meetings dit voorjaar

Naar welke VWI bijeenkomst kom jij dit voorjaar?
Netwerkcafé's:
vrij. 13 mei in Wageningen
dond. 19 mei in Den Haag - R'dam
vrij. 10 juni in Wageningen
Verder in Zwolle op vrij. 20 mei over Verlaten dorpen in Spanje.
En de VWI wandelingen op zo. 15 mei en zat. 18 juni!

Lees meer

Live bijeenkomst op 9 april als vanouds weer geslaagd

Tijdens onze voorjaarsbijeenkomst waren we met een twintigtal dames bijeen. Het was een VWI-meeting zoals we dat gewend waren. Met voorstelronde en inhoudelijke discussie, vandaag presenteerde Marijke Kuipers het thema "Winst met Kringlooplandbouw". Daarna hebben we afscheid genomen van Jelleke de Nooy - van Tol als VWI-voorzitter. En een afsluitende netwerkborrel, waarbij ook bestuursleden van het Nieuwe Netwerk waren.

Lees meer