Nieuws

Bedrijfsbezoek ECOR op 12 okt.

Een bedrijfsbezoek in de regio zuid-oost is gepland!! We zijn welkom bij ECOR in Venlo, een bedrijf dat binnen de DONUT economie wil werken. Ze maken designproducten uit afvalstromen. ECOR is een geavanceerd milieucomposietpaneel dat is ontstaan uit de conversie van overvloedige cellulosevezels, druk en warmte. Vezels zijn afkomstig van verschillende bronnen, zoals Old Corrugated Cardboard (OCC), Old News Print (ONP), landbouwvezel en zelfs runderprocesvezel.
VWI-ster Riet van de Steeg nodigt ons uit! Ga je mee naar Venlo op 12 oktober? 

Lees meer

Naar Afrika, een boek van een VWI-ster

Wil je weten hoe het vijftig jaar geleden was om op reis te gaan naar Afrika, lees dan het boek van VWI-lid Jos Lampert.  Haar verhaal van zeven jaar werken en wonen met haar man in Tanzania en Zambia, kun je nu al opzoeken op internet bij uitgeverij Palmslag. De titel is ‘Naar Afrika’ en de auteur is "Coosje van Holland". Het boek komt uit op  26 oktober 2019. 

Lees meer

VWI Bedrijfsbezoek aan Foreco

Zaterdag 22 juni hadden we een interessant bedrijfsbezoek bij familiebedrijf Foreco in Dalfsen met ons VWI-netwerk. Zij importeren wereldwijd hout en leveren dit samen met Foreco Noordeloos aan diverse bouwprojecten en de grond- weg- en watersector in NL en in het buitenland.

Lees meer

22 juni: VWI Bedrijfsbezoek

Op zaterdagmiddag 22 juni kunnen VWI-sters het houtbedrijf Foreco bezoeken!
Rond 15.30 uur is het bezoek gepland. Vooraf en na afloop kun je wandelen en als afsluiting kan er worden gegeten. Geef je op voor zondag 16 juni!  

Lees meer

90 Years Advocacy of Rural Women Worldwide

De 29e wereldconferentie van the Associated Country Women of the World (ACWW) is gehouden van 4 – 9 april 2019 in Melbourne, Australië. De ACWW vierde het 90-jarig bestaan met een boek waarin alle resoluties en aanbevelingen sinds haar oprichting opgenomen zijn.
Het ACWW houdt namens 412 vrouwenorganisaties wereldwijd haar adviesfunctie bij de Sociaal Economische Raad van de VN, FAO en UNESCO levend.

Lees meer

27 juni: NVR FEM Talks: de winst van werk en de waarde van zorg

In verband met de staking in het openbaar vervoer is deze verzet naar DONDERDAG 27 JUNI, van 10.00 uur - 13.15, met aansluitend een hapje en een drankje. Deze was eerder vanavond gepland!
We gaan in dialoog met elkaar over de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken. Dit gebeurt vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal over de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken. 

Lees meer

Flitsend samenwerken

Meer met WhatsApp doen
Tijdens de ALV kwam naar voren dat het nadeel van Part-up is, dat het weer iets nieuws is, extra naast al die andere sociale media. Het voordeel van Part-up is dat je beter online kunt samenwerken. WhatsApp is ook handig voor samenwerken, afstemmen, informatie uitwisselen. En WhatsApp wordt al door veel mensen gebruikt. Wie heeft interesse??

Lees meer