Nieuws

VWI-Netwerkcafé d.d. 30 juni jl.

Nuttige en gezellige dates en wij zien allen uit naar een veelbelovend vervolg. In Wageningen zal dat na de zomervakanties op 29 september zijn, zelfde plek, zelfde tijd.

29 sept: VWI-netwerkcafé 2 Wageningen

Wij hopen hiermee ook leden uit andere woon- of werkplaatsen te hebben geïnspireerd, om een VWI-Café met (speed-) dating te houden. Je hebt er alleen een goed Café met enkele tafels voor nodig. En natuurlijk een groepje vrouwelijke “groene” professionals.

Lees meer

Laten we samen duurzame stappen maken!

Het afgelopen jaar ben ik door het werk voor het Nieuwe Netwerk zo veel mooie initiatieven en ontwikkelingen tegengekomen, dat het me niet meer loslaat. Ik word er heel blij van.
Met deze wil ik graag wat doen: www.52wekenduurzaam.nl
Je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis. Loop je een stukje met ons mee?
Is dit iets om met een groep VWI-sters samen te doen? Ik heb daar wel zin in. Jij ook? Laat het me weten.
Pauline Schakenbos

Lees meer

Update Landbouwtransitie

Kun jij nog volgen wat er allemaal gebeurt in de landbouw? Jelleke de Nooy - van Tol heeft een degelijk overzicht voor ons geschreven, zodat je met een 5 tot 6 minuten weer aardig bij bent op dit terrein. Het verhaal biedt een overzicht van de ontwikkelingen in de landbouw in relatie tot de maatregelen op het gebied van biodiversiteit en klimaat.Lees vooral verder! Of luister naar de podcast die in de tekst staat genoemd.

Lees meer

Maak kennis met Pam Minnigh

In dit nieuwe jaar heb ik me voorgenomen om van een meer passief lid een actievere rol in het VWI te gaan vervullen. Na meer dan 30 jaar buitengaats, was er een gedwongen bezinning gedurende COVID19, en was ik weer eens voor langere tijd in Nederland, een prettig weerzien........  Lees het nieuwsbericht voor meer info over Pam....

Als lid van het bestuur en als VWI-lid, maak ik graag van mijn ervaringen gebruik, om deze waar interesse is te delen met andere (aspirant-) leden. En om samen verder te ontdekken wat de ontwikkelingen zijn in de komende jaren en hoe we daar deel van kunnen zijn, zowel via onze baan als ook gebaseerd op onze eigen interesses.

Lees meer

Introductie Anne-Katrin Engelbrecht

In steekwoorden: Geboren en getogen in Hamburg – vandaar mijn liefde voor Water en Groen....... lees voor meer info het hele nieuwsbericht....

En toen lerares Duits in een bekend taleninstituut in Vught, inmiddels – tot mijn eigen verbazing – mijn langste baan ooit en een van de interessantste en leerzaamste.
Ineens was daar een vernieuwend VWI, waar ik heel veel zin in heb.
De ervaringen van anderen met de eigen ervaring bundelen, het netwerk inzetten voor wat mensen echt bezighoudt, versterken, vernieuwen, verbreden en uitbouwen. Het lijken grote plannen, maar het gaat om kleine stappen. Het belangrijke is, dat je ze samen neemt! Zodat je ook samen ergens komt. Hiervoor moet je verbinding maken en houden.

Lees meer

Nieuw VWI-bestuur in actie

vwi-bestuurWat een mooie uitnodiging en gelegenheid ligt er nu om - binnen het Nieuwe Netwerk – een eigentijdse vorm, inhoud en richting te geven aan het VWI-netwerk om dit verder te ontwikkelen en de lijntjes die ons verbinden te versterken. We gebruikten 13 mei alvast voor een heel inspirerende kennismaking en co-creatieve brainstorm over de rol van VWI binnen het Nieuwe Netwerk (NN).
Door nieuwe bestuursleden Pam Minnigh en Anne-Katrin Engelbrecht. 

Lees meer

Empowerment van vrouwen begint bij meisjes van 9!

Ferna Jalink,  collega van Jelleke de Nooy - van Tol bij Windesheim, heeft een bijzonder leuk project opgezet: Fentalks. Daarmee maakt ze voor meisjes vanaf 9 jaar ongesteld-zijn toegankelijk en iets om trots op te zijn.
"Ik draag eraan bij omdat ik het een vaak vergeten aspect vind. En het staat aan de basis van later een krachtige en prachtige zelfbewuste vrouw zijn. Help je mee om Fentalks een succes te maken?", aldus Jelleke.

Lees meer

Terugblik geslaagde VWI Meeting op 17 april

Wat een mooie bijeenkomst hadden we afgelopen zaterdag! Behalve dat we netjes alle vergaderstukken hebben doorgenomen, hebben we ook kunnen genieten van prachtige muziek van Sofia Dragt!Verder was Elisabeth Werter van Sheconsult onze gast. Elisabeth heeft ons talloze interessante feiten verteld en levendige discussie op gang gebracht!

Officiële deel

De vergaderstukkken zijn allemaal akkoord bevonden. Een toevoeging: In de begroting 2021 is extra ruimte gemaakt voor activiteiten van VWI-sters.
En ja, je leest het goed: we hebben een nieuw bestuur:
Anne-Katrin Engelbrecht, Pam Minnigh en Jelleke de Nooy-van Tol (zij blijft om te overbruggen, maar niet als voorzitter). We zoeken eigenlijk nog 1 persoon erbij! Heb je belangstelling?

Lees meer