Nieuws

Flitsend samenwerken

Meer met WhatsApp doen
Tijdens de ALV kwam naar voren dat het nadeel van Part-up is, dat het weer iets nieuws is, extra naast al die andere sociale media. Het voordeel van Part-up is dat je beter online kunt samenwerken. WhatsApp is ook handig voor samenwerken, afstemmen, informatie uitwisselen. En WhatsApp wordt al door veel mensen gebruikt. Wie heeft interesse??

Lees meer

Workshop Ontspannen zien is feest

Op zat. 1 juni geeft Iris van 't Leven een workshop om verkeerde kijkgewoonten te doorbreken. Als je veel naar een beeldscherm kijkt, veel leest, borduurt of op een andere manier ingespannen naar je werkzaamheden kijkt moeten je ogen hard werken. Ontspanning van de ogen maakt dat je letterlijk heel anders naar de wereld kunt kijken. En het werkt door naar je hele lichaam. Een feest!

Lees meer

Marina van Damme beurs

De nominatieperiode voor de Marina van Damme beurs 2019 is gestart.

Deze beurs is bedoeld voor vrouwelijke alumni (en PhD’s) die een technisch-georiënteerde opleiding hebben gevolgd aan Wageningen University & Research (WUR).

Lees meer

Bestuurslid gezocht voor LELAF

Bestuurslid gezocht voor het Louise van Eeghen Lady Aberdeen Kapitaal Fonds. LELAF is een klein fonds met als doel het financieel ondersteunen van activiteiten van het International Council of Women (ICW: http://www.icw-cif.com/), die een consultatieve status bij de Verenigde Naties heeft.
Taak: In overleg met het bestuur opstellen van criteria voor de Mechta award, voorselectie kandidaten en contact met prijswinnaar. Ondersteuningsverzoeken voorbereiden voor het bestuur en toetsen aan criteria. Zich informeren over internationale ontwikkelingen in vrouwenprojecten. Initiatieven nemen om LELAF en de intenties van Louise van Eeghen bekendheid te geven en uit te dragen zoals het ontwikkelen van een website, Wikipediapagina etc.. Bereidheid om t.z.t. de secretarisfunctie op zich te nemen.

Lees meer

ALV - Lunch - Wandeling op 6 april

Op zaterdag 6 april a.s. is de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het VWI in Zwolle. Dit combineren we met een wandeling georganiseerd door de wandelgroep van het VWI. We gaan in de ochtend wandelen naar een mooie locatie. Bij aankomst staat er een lunch voor je klaar met aansluitend de ALV, dus SCHRIJF JE NU IN! Voor de lunch uiterlijk 5 april aanmelden!
De vergaderstukken staan nu op de website.

Lees meer

Internationale Vrouwendag 2019 Wageningen: Heldinnen

8 maart 2019 werd er een wervelende bijeenkomst georganiseerd in de Junushoff, Wageningen om internationale vrouwendag te vieren. Een dag die veel vrouwen in de wereld belangrijk vinden. Dit jaar was het thema “Heldinnen”.  In Wageningen werd het een Feest! 

Lees meer

Nieuwe koers voor VWI - we hebben jou nodig!

Om het VWI met haar tijd mee te laten gaan en ons netwerk levendig te houden, is een andere organisatie nodig. Het bestuur en enkele leden hebben hiervoor het volgende voorstel bedacht:

  • Een lichte aansturing. Geen traditioneel bestuur, maar een regiegroep. Deze komt zo’n 4 keer per jaar bijeen.
  • Decentraal. Elke VWI-ster kan activiteiten voorstellen en gebruik maken van het VWI budget om deze te organiseren.
Enkele vrouwen
Om die weg in te slaan, zoeken we echter nog 2-3 vrouwen.
Vind jij het ook belangrijk dat het VWI blijft bestaan? Of wil je ervaring opdoen met het coördineren van een netwerk? Meld je dan bij Tamar Reijnen, mail: bestuurslid-3@vwi-netwerk.nl.

Lees meer