Nieuws

ALV - Lunch - Wandeling op 6 april

Op zaterdag 6 april a.s. is de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het VWI in Zwolle. Dit combineren we met een wandeling georganiseerd door de wandelgroep van het VWI. We gaan in de ochtend wandelen naar een mooie locatie. Bij aankomst staat er een lunch voor je klaar met aansluitend de ALV, dus SCHRIJF JE NU IN

Lees meer

Internationale Vrouwendag 2019 Wageningen: Heldinnen

8 maart 2019 werd er een wervelende bijeenkomst georganiseerd in de Junushoff, Wageningen om internationale vrouwendag te vieren. Een dag die veel vrouwen in de wereld belangrijk vinden. Dit jaar was het thema “Heldinnen”.  In Wageningen werd het een Feest! 

Lees meer

Nieuwe koers voor VWI - we hebben jou nodig!

Om het VWI met haar tijd mee te laten gaan en ons netwerk levendig te houden, is een andere organisatie nodig. Het bestuur en enkele leden hebben hiervoor het volgende voorstel bedacht:

  • Een lichte aansturing. Geen traditioneel bestuur, maar een regiegroep. Deze komt zo’n 4 keer per jaar bijeen.
  • Decentraal. Elke VWI-ster kan activiteiten voorstellen en gebruik maken van het VWI budget om deze te organiseren.
Enkele vrouwen
Om die weg in te slaan, zoeken we echter nog 2-3 vrouwen.
Vind jij het ook belangrijk dat het VWI blijft bestaan? Of wil je ervaring opdoen met het coördineren van een netwerk? Meld je dan bij Tamar Reijnen, mail: bestuurslid-3@vwi-netwerk.nl.

Lees meer

Goede start VWI in 2019

De nieuwjaarsbijeenkomst van het VWI vond op woensdagavond 6 februari j.l. plaats bij Thuis in Wageningen. We hebben gezamenlijk het openhartige en indrukwekkende verhaal gehoord van een vluchteling uit Syrië. 

Lees meer

Gezocht: redacteur voor tijdschrift van platform PV & DV

De redactie van het tijdschrift Gender en Duurzame Vrede heeft ruimte
voor een nieuw redactielid. Behalve het onderzoek doen naar kopij, het
interviewen van interessante mensen en het redigeren van teksten gaan we
dit jaar ook aandacht besteden aan het werven van abonnees. Daarvoor is
extra menskracht nodig. Dit is een tijdschrift van het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede.

Lees meer

VWI Nieuwjaarsbijeenkomst op 6 februari

VWI Nieuwjaar 2019 Bekend maakt bemind: in gesprek met een vluchteling
Hoe is het om vluchteling te zijn in Nederland? Wat heeft een vluchteling allemaal meegemaakt? In gesprek met een vluchteling, met een drankje en na een etentje (als je wilt)...

Lees meer

Boek van VWI voorzitter: Niet normaal... onze landbouw

Niet normaal! En hoe t anders kan... onze landbouw. Het boek van onze VWI voorzitter Jelleke de Nooy-van Tol is nu verkrijgbaar! Dit boek biedt een helder overzicht van de actuele Nederlandse landbouw in haar transitie naar een meer duurzame voedselvoorziening. Louise Vet (1e in duurzame 100 van Trouw) heeft de aanbeveling achterop het boek geschreven!

Lees meer

Waarheen met KLV? Je kunt nog meedenken op 12 december ‘s avonds!

KLV (Koninklijke Landbouwkundige Vereniging) waar wij een deelnetwerk van zijn, heeft precies met dezelfde zaken te maken als wij: een teruglopend ledenaantal en steeds minder leden die actief willen zijn. Vandaar ook hun vraag: hoe verder? Ze schetsten 5 scenario’s voor opheffen of op een andere leest doorgaan. Tijdens de ALV worden 2 scenario's uitgekozen als realistische opties voor de toekomst. Een spannende ontwikkeling! Kom je ook mee kiezen? 12 dec. 20.00 uur in het Atlas-gebouw te Wageningen. 

Lees meer

Lunch Meeting 3 november 2018

Op zaterdag 3 november j.l. vond een VWI lunch plaats met een Wagenings thema: Voedselverspilling! ​13 vrouwen togen naar restaurant Instock in Utrecht om te lunchen, te horen over het concept en natuurlijk om te netwerken. Het was een lekkere en leerzame middag!

Lees meer