Nieuws

VWI-netwerkcafe in oktober 2023

Vrijdag 27 oktober j.l. was er een gezellig VWI-netwerkcafe. Met een uitwisseling van nieuws qua werk en privé, daarnaast werden tips gegeven voor websites, YouTube enz. Verder zijn de plannen voor de komende tijd besproken.: 20 of 27 jan.: VWI Nieuwjaarsborrel met presentatie.  

Lees meer

Ben jij geïntimideerd als wetenschapper en wil je je verhaal doen? (anoniem)

Enkele maanden geleden schreef Monique Siemsen een stuk over seksisme in de wetenschap voor Trouw: "Ik vernam toen ook over het rapport over intimidatie van vrouwen uit 2019. Het was niet minder erg, dan ik dacht, maar eigenlijk veel erger. Besloten is dat we als Trouw een ander soort verhaal wilden. Een artikel dat op persoonlijke manier bij de lezer resoneert en niet in abstracte termen als intimidatie."
Monique Siemsen is op zoek naar dames die geïntimideerd zijn en hun verhaal willen doen. IEDERS verhaal is belangrijk!  Je kunt je verhaal geheel anoniem doen, het hoeft niet geprint te worden. 

Lees meer

WUR nieuws oktober 2023

 • Wageningen Experience Day: aftermovie, foto’s en online campus
 • WUR Agenda 
 • WUR Agenda Alumni
 • LinkedIn: Groep en Company-pagina
 • University Fund Wageningen (UFW): Subsidie voor alumni-activiteiten, word vriend enz.
Lees meer

WUR nieuws sept. 2023

 • Wageningen Experience Day (WED) op 7 okt.: Voor deze special edition zijn zowel alumni, medewerkers alsmede hun familie uitgenodigd. Er zijn tot nu toe bijna 2.400 aanmeldingen, dus het wordt een goedbezochte dag, waarbij er ook diverse activiteiten voor kinderen zijn. Internationale alumni kunnen online meekijken en inloggen op de ‘online campus’.
 • Reunie van 25e en 50e jaars
 • Diverse andere bijeenkomsten
 • WUR Connect stopt, alternatieven
Lees meer

Leesgroep VWI Zwolle-Deventer geeft leestips

Het deelnetwerk Zwolle-Deventer startte in januari van dit jaar met een leesgroep. "Sindsdien kwamen we drie keer bij elkaar. De groep telt zeven VWI-sters en steeds kiest een van de zeven VWI-sters een boek. Degene die het boek heeft gekozen, bereidt de avond voor, zoekt informatie op over de schrijver, stelt vragen aan de hand van het boek en zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt. Na drie bijeenkomsten concluderen we dat de leesgroep een succes is.: Ter inspiratie voor andere VWI-sters hierbij de drie boeken:"

Lees meer

Geslaagde conferentie "De Nieuwe Boer is ..." d.d. 1 sept.

Op 1 september 2023 organiseerde het Nieuwe Netwerk de conferentie “De Nieuwe Boer is …” in Ede (Gld.). Met interessante plenaire inleiders en negen inspirerende workshops is de menselijke maat en het ondernemerschap voor de landbouw van de toekomst onderzocht.

Lees meer

Najaar-winter: Excursie Stadsboerderij Genneper Hoeve

Voor het najaar / deze winter staat een excursie naar de stadsboerderij in Eindhoven gepland. De Genneper Hoeve is niet alleen een stadsboerderij, maar ook een kaasmakerij, een boerderijwinkel en een bedrijf dat op biologische basis ook nabijgelegen natuurgebieden beheerd. Aanvang om 10.30 uur met koffie en thee. Na afloop kunnen we lunchen en netwerken! Ga je mee?

Heb je belangstelling voor een dergelijke excursie? Laat het Pam en Marjan weten vwi@vwi-netwerk.nl. Waarom wel / niet?

Lees meer

WUR nieuws juni 2023

 • Alumnibijeenkomsten: 7 okt. Wageningen Experience Day (WED): Dit jaar zijn niet alleen alumni welkom, maar ook familie van alumni, WUR-staf en familie van de staf.  
 • (WUR) bijeenkomsten
 • University Fund Wageningen (UFW)
 • Wageningen Academy
 • 105 jaar WUR
Lees meer