Nieuws

Speeddaten met studentes

Deze vrolijke dames (WUR studentes) willen graag kennismaken met VWI-sters. Ze willen speeddaten (online of op 1,5 m afstand), ze zijn op zoek naar een mentor. Wie wil hen vertellen over haar carrière in een bedrijf, een eigen bedrijf of het onderzoek? We hebben al enkele geïnteresseerde VWI-sters, meer is leuk!

Lees meer

Straks de economie duurzaam weer opstarten: 15 mei middag

Vrouwen, ook jonge vrouwen, pakken zaken anders aan. Marjan Hopman en Riet de Vlieger willen meer vrouwen bereiken om de economie weer duurzaam te starten. Ze willen met 6 tot 8 vrouwen op 15 mei 's middags online overleggen.
Contact is al gelegd met een vrouw van Nijenrode, van FNV en van de HRM-afdeling van KPMG. Graag willen ze een vrouw uit ons VWI-netwerk erbij betrekken. Wie heeft belangstelling?

Lees meer

Huidige generatie WUR-studenten ervaren ook man/vrouw verschillen

 WUR/Marte Hofsteenge "Hoezo is het voor de huidige generatie vrouwen beter? Ik voel me regelmatig niet serieus genomen of geen deel uitmaken van de discussie."
Terwijl VWI-sters nadenken of er in het nieuwe netwerk nog wel een vrouwengroep nodig is tegenwoordig, trekken jonge meiden aan de bel.

Lees meer

Bedrijfsbezoek ECOR: bevlogen mensen en mooie producten

Zelden mensen meegemaakt die zo enthousiast zijn over hun werk. Passie, gedrevenheid en heel veel plezier samen! Riet van de Steeg en Rebecca Luten onderzoeken welke vezelhoudende organische restmaterialen geschikt zijn om ECOR® platen van te maken. Dat betekent dat ze papierpulp en oude kledingvezels behandelen, testen en onderzoeken in een minifabriek. Het uiteindelijke product, ECOR, zijn platen van diverse sterkte om verder te verwerken.

Lees meer

Marina van Damme Fonds Wageningen heeft drie beurzen toegekend

De kwaliteit van de ingezonden nominaties voor het Marina van Damme Fonds was dit jaar zo hoog, dat is besloten niet één, maar drie beurzen toe te kennen. Chantal Vogels en Judith Houtman ontvangen ieder een volledige beurs ter waarde van 9.000 euro. Nienke van Staaveren ontvangt een aanmoedigingsbeurs van 2.500 euro.

Lees meer

Impressie VWI-meeting het Nieuwe Netwerk(en)

Zaterdag 9 november jl. is een groep enthousiaste VWI-sters bijeengekomen bij Kargadoor in Utrecht. We hadden een interessante middag! Er is gesproken over VWI, KLV, het initiatief voor een Nieuw Netwerk, verschillende generaties en wat zijn de wensen voor een (nieuw) netwerk?  
Tot slot hadden we een LinkedIn workshop boordevol tips.

Lees meer

Initiatief nieuw netwerk Duurzaamheid & Life Sciences

Heb jij belangstelling voor het nieuwe Netwerk voor Duurzaamheid en Life Sciences,  voor 'Wageningse professionals'.
Onlangs is hierover een flyer gemaakt, deze zijn uitgedeeld tijdens de Alumnidag van de WUR op 5 oktober jl. Ze lagen naast de WUR-boekjes voor alumni.
Nieuwsgierig? Wil je ook meedenken?
Klik dan verder!  

Lees meer