Nieuws

23 juni: VWI-bijeenkomst: Gendergelijkheid en Empowerment

Kom mee op wereldreis door Bangladesh, Myanmar, Nederland en de Verenigde Naties
Het VWI organiseert op 23 juni, tijdens de World Wide Wageningen Alumni Day, een wervelende bijeenkomst over vrouwen wereldwijd op het platteland en over water management en food security in deltas. Tijdens twee sessies zullen vrouwen van het Netwerk Land en Water en de VN vrouwenvertegenwoordiger van de Nederlandse Vrouwenraad jullie meenemen op deze wereldreis.

Lees meer

Oproep tot nominaties - beurs voor vrouwen met ambitie

Vrouwelijke afgestudeerden van Wageningen University & Research (WUR) kunnen zich vanaf juni 2018 nomineren voor de Marina van Damme Beurs. De beurs ondersteunt getalenteerde vrouwelijke WUR alumni bij een volgende stap in hun loopbaan en helpt hen vooruit in hun wetenschappelijke carrière.

Lees meer

You're Wanted

Het bestuur zoekt jou als nieuw bestuurslid!
Lijkt het je leuk om te leren besturen en vergaderen en wil je samen met andere vrouwen werken aan de toekomst van het VWI? Meld je dan bij één van de bestuursleden! 

Lees meer

Nieuws van NVR in mei 2018

De NVR bestaat 120 jaar!

Iedere vrouw is belangrijk
Onze vrouwenvertegenwoordiger Willemien Koning is terug van de Commission on the Status of Women in NY. In deze blog vertelt ze over haar ervaringen: http://www.nederlandsevrouwenraad.nl/html/index.php?paginaID=3627

Op 23 juni spreekt Willemijn in Wageningen op de Alumnidag ter ere van 100 jaar WUR over Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes op het platteland wereldwijd. Zie voor meer info: het agenda-item op deze website.

Lees meer

Wie wil zich laten fotograferen?

Het gaat om foto’s van vrouwen die actief zijn in technische beroepen. Dit wil Renee van Laar graag zichtbaar maken.
Het doel van de foto’s is om mogelijkheden in technische beroepen onder de aandacht te brengen van vrouwelijke studenten.

Lees meer