Tweetie van VWI Bestuur

Word ik dit of word ik dat?

En nog veel eerder als aan jonge kinderen gevraagd wordt wat ze graag willen worden. Het is een vergissing dat mensen dan al verwachten dat je daadwerkelijk juf, dierenverzorger of cardioloog wordt als je dat een keer gezegd hebt als kleuter. Maar de droom, de mogelijkheid, de kansen en de keuzes die je zou kunnen maken, die perspectieven zitten verborgen in zo’n vraag. En als volwassene geniet je dan weer mee van de oneindige uitzichten die er in het begin van het leven zijn.  

Read More

De landbouw heeft het gedaan, de landbouw is failliet, de landbouw is in transitie!

Op 14 mei blijkt dat insectensterfte ook in Nederland schrikbarend hoog is, met tot gevolg afname van de vogelstand (veel vogels leven van insecten) en afname van biodiversiteit in bodem en water en natuur. Daardoor is er uiteraard ook meer kans op het uitbreken van plagen, die anders in toom gehouden werden door de insecten. Allemaal door het overmatig uitscheiden (en injecteren) van mest en het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Read More

Actieve maand geweest!

Afgelopen maand heeft het bestuur en de smoelenboek commissie een belactie gedaan onder haar leden. Omdat het onmogelijk is om iedereen te bellen daarom hierbij een oproep: meld je aan bij part-up, het online smoelenboek van het VWI!

Read More

Persoonlijk contact

Wat nou als je alleen zou handelen vanuit willen, niet moeten? Tegenwoordig moeten we alles, zijn we altijd maar druk, moet alles wat we doen een duidelijke functie of nut hebben, en wordt van ons verwacht dat we via talloze media bereikbaar moeten zijn. Hierdoor krijgen we enorm veel prikkels, en ervaart een groot deel van de populatie een soort prestatiedruk.

Read More

Levenloopsbestendige tuin

Elk jaar bezoek ik open tuinen en probeer daarna enthousiast mijn eigen tuin weer wat te verbeteren. Dat lukt me nooit helemaal. En dan besef je dat ieder toch zo zijn vak heeft. Met het tuinplan in de hand ben ik al begonnen planten over te zetten. Met kleine ingrepen is het nu al een stuk harmonieuzer. En dan moet de echte grote verbetering nog komen.
Waarom doen we dit eigenlijk allemaal?

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur