Tweetie van VWI Bestuur

Louise Vet op nummer 1 van duurzame 100

Het Nederlandse landschap redden, met boeren supermarkten, wetenschappers en industrie aan tafel. Dat is wat Louise Vet doet en meteen de reden dat ze bovenaan de lijst prijkt van grootste groene doeners en denkers in de top 100 van Trouw. Louise Vet studeerde niet aan de Wageningse universiteit, maar verder is ze in alle opzichten ‘Wagenings’, het ‘Wageningse’ dat wij bij VWI zo hooghouden...

Read More

Loopbaan keuze

Deze week hoor ik of ik mijn baan ga verliezen als beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid. Nadat mijn contract 2 keer verlengd is moeten ze mij nu een vaste aanstelling geven of ontslaan. Er moet bezuinigd worden dus het kan zomaar zijn dat ik binnenkort zonder werk zit. Toch zie ik het niet zo somber in.
Op kosten van mijn werkgever krijg ik nu loopbaanbegeleiding. Big data is booming business....

Read More

VWI een relevant netwerk

Het VWI heeft voor velen van jullie een meerwaarde, juist door het persoonlijke contact. Maar we moeten meer het land in, naar andere plaatsen dan Wageningen. En onze activiteiten combineren met bijv. die van het KLV.
Lees verder hoe we dat dit jaar tot nu toe hebben gedaan!

Read More

Word ik dit of word ik dat?

En nog veel eerder als aan jonge kinderen gevraagd wordt wat ze graag willen worden. Het is een vergissing dat mensen dan al verwachten dat je daadwerkelijk juf, dierenverzorger of cardioloog wordt als je dat een keer gezegd hebt als kleuter. Maar de droom, de mogelijkheid, de kansen en de keuzes die je zou kunnen maken, die perspectieven zitten verborgen in zo’n vraag. En als volwassene geniet je dan weer mee van de oneindige uitzichten die er in het begin van het leven zijn.  

Read More

De landbouw heeft het gedaan, de landbouw is failliet, de landbouw is in transitie!

Op 14 mei blijkt dat insectensterfte ook in Nederland schrikbarend hoog is, met tot gevolg afname van de vogelstand (veel vogels leven van insecten) en afname van biodiversiteit in bodem en water en natuur. Daardoor is er uiteraard ook meer kans op het uitbreken van plagen, die anders in toom gehouden werden door de insecten. Allemaal door het overmatig uitscheiden (en injecteren) van mest en het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur