Tweetie van VWI Bestuur

Klimaatverandering: 1,5 of 2 graden meer????

Op dit moment vindt de klimaattop, de COP, plaats in Polen.  Het onderwerp is “changing together”.  Men hoopt tot concrete afspraken te komen om de temperatuurstijging nu echt onder de 1,5 of 2 graden te houden. Ik heb daar altijd wat moeite mee: nu al zijn er overal op de wereld extra en ergere rampen. Droogtes, overstromingen, stormen worden verergerd door het klimaat. Als de temperatuur stijgt wordt dit nog erger. Eigenlijk zou er helemaal geen stijging meer moeten zijn.

Read More

Red een pompoen!

Een spaghettipompoen meenemen bij de uitgang. Dat is nog eens iets anders dan een pepermuntje bij het verlaten van een restaurant. Instock Utrecht verrast je met heerlijk eten en een gezellige sfeer.

Read More

Louise Vet op nummer 1 van duurzame 100

Het Nederlandse landschap redden, met boeren supermarkten, wetenschappers en industrie aan tafel. Dat is wat Louise Vet doet en meteen de reden dat ze bovenaan de lijst prijkt van grootste groene doeners en denkers in de top 100 van Trouw. Louise Vet studeerde niet aan de Wageningse universiteit, maar verder is ze in alle opzichten ‘Wagenings’, het ‘Wageningse’ dat wij bij VWI zo hooghouden...

Read More

Loopbaan keuze

Deze week hoor ik of ik mijn baan ga verliezen als beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid. Nadat mijn contract 2 keer verlengd is moeten ze mij nu een vaste aanstelling geven of ontslaan. Er moet bezuinigd worden dus het kan zomaar zijn dat ik binnenkort zonder werk zit. Toch zie ik het niet zo somber in.
Op kosten van mijn werkgever krijg ik nu loopbaanbegeleiding. Big data is booming business....

Read More

VWI een relevant netwerk

Het VWI heeft voor velen van jullie een meerwaarde, juist door het persoonlijke contact. Maar we moeten meer het land in, naar andere plaatsen dan Wageningen. En onze activiteiten combineren met bijv. die van het KLV.
Lees verder hoe we dat dit jaar tot nu toe hebben gedaan!

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur