Tweetie van VWI Bestuur

Hoe gaat het verder met het Nieuwe Wageningse Netwerk?

Wil je de ontwikkelingen blijven volgen over het nieuwe netwerk? Sluit je dan aan bij de LinkedIn-groep van het Netwerk voor duurzaamheid in voedsel en omgeving: www.linkedin.com/groups/8888339.
De focus ligt op biodiversiteit, natuur, voedsel- en landbouwtransitie. Omdat de problematiek zo complex is, willen we diverse disciplines en belangen bij elkaar brengen en generaties verbinden, om van elkaar te leren en samen meer mogelijk te maken.  

Read More

Waar gaan we heen in 2020?

In december kijken we meestal terug op het afgelopen jaar, een jaar van transitie! In deze flits kijk ik ook alvast vooruit….. Alles stond op z’n kop in 2019. Transitie is er ook in ons netwerk. Wij (kerngroep VWI) bedachten samen met ‘de Initiatiefgroep’ een Nieuw Netwerk voor Professionals in de Life Sciences.
Dit Nieuwe Netwerk biedt eigenlijk een prachtig vervolg op het VWI. Alsof we doorgroeien naar iets wat meer van deze tijd is, maar met dezelfde waarden en principes. Het Nieuwe Netwerk gaat die zaken versterken waarvoor wij als VWI altijd al bij elkaar kwamen!

Read More

Van jullie transitie-correspondent …

“Hoe zou het zijn als we KLV nieuw leven inblazen met de hedendaagse uitdagingen van de Wageningse professional?” Met deze vraag eindigde ik in de vorige flits. Met ‘deze uitdagingen’ doelde ik op het werken binnen de ‘donut’ van Kate Raworth: het verminderen van de uitstoot, het verbeteren van de nu negatieve sociale voetafdruk en het duurzaam werken binnen de ring van de donut.
In ons VWI-kernteam kwamen we tot de conclusie dat we een netwerk willen van en voor Wageningse professionals, naar het model van VVM (Vereniging van Milieuprofessionals). Dan hebben we een ondersteunend bureau dat initiatief neemt en leuke bijeenkomsten verzorgt waarvoor leden ideeën aandragen.
En we bedachten ook dat dat niet alleen geldt voor VWI, maar eigenlijk voor geheel KLV.

Read More

Positieve flow bij herijking VWI

In vervolg op het bezoek aan de VVAO zijn Jelleke de Nooy-van Tol, Marjan Vrins en Pauline Schakenbos op bezoek geweest bij VVM (Netwerk van Milieuprofessionals) en het NVI (Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs, onderdeel van het KIVI). Interessante mogelijkheden voor samenwerking, lijkt het. Daarover meer in de volgende Flits.

Deze keer een meer inhoudelijke onderwerp, met leesvoer en stof tot nadenken. Aanleiding is de herijking van KLV. Het KLV-bestuur zegt geen idee te hebben hoe KLV nog van betekenis kan zijn, anders dan een fonds oprichten om het geld aan projecten voor en door alumni in de deelnetwerken te besteden totdat het op is. Wij hebben daar inmiddels toch een iets ander idee over!

Read More

VWI en VVAO

Zou samengaan met VVAO interessant zijn? Of... wat kan het VWI leren van VVAO? Met die vragen ging een vijftal VWI-sters op 27 mei jl. op bezoek bij VVAO Deventer. Het bleek een bijzonder inspirerende bijeenkomst!
VVAO is een netwerk voor hoger opgeleide vrouwen.

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur