Tweetie van VWI Bestuur

VWI op ’t randje van opheffen…….?!

Op de bijzonder geslaagde Algemene Leden Vergadering (ALV) van 6 april waren we met 16 zeer betrokken vrouwen bijeen in Zwolle. Vanwege de uitkomsten van de enquête begin 2018, expres op een locatie buiten Wageningen!Er was tijdens onze ALV best een heftige discussie over hoe we als VWI verder willen, mede in relatie tot wat KLV doet…...Lees verder in deze Tweetie hoe spannend het komend jaar wordt!Een anders-dan-anders jaar met een soort overgangsregie. Overgang naar wat zal blijken. Ik zal jullie als enig formeel bestuurslid op de hoogte blijven houden via deze Tweeties.
Mocht je nu ineens heel goede ideeën in je op voelen borrelen, of besluiten mee te willen doen in de regiegroep, nu 5 vrouw sterk, (interessant vanuit organisatieontwikkelings-perspectief), meld je dan vooral aan! voorzitter@vwi-netwerk.nl 

Read More

To be or not to be?

Helemaal niemand reageerde op mijn oproep om met ingang van 6 april in die leuke vernieuwende regiegroep van VWI mee te gaan doen. Dat viel tegen! Dus staken vandaag vier enthousiaste VWI-sters de koppen bij elkaar. Bestuursleden Sasja Kamil en ikzelf, gangmaakster Pauline Schakenbos en communicatie-regisseuse Marjan Vrins. Wat zien we nog voor mogelijkheden voor VWI als straks 3 van de vier bestuursleden opstappen?  hebben besloten dat we precies een jaar willen gaan uittrekken om- net als KLV – twee toekomstscenario’s te onderzoeken.

Read More

Prachtige, verbindende, inspirerende bijeenkomst

Het woord ‘Nieuwjaarsborrel’ dekt dus echt niet de lading van de prachtige, verbindende, inspirerende, bijeenkomst die we afgelopen woensdag 6 februari met elkaar hadden. Ik vertel jullie er hier graag wat meer over. We waren met 20 vrouwen in de prettige, mooi opgeknapte ruimte van THUIS (mental note: vaker gebruik maken van hun mooie ruimtes, een nieuwetijdse manier van organiseren).  

Read More

Dilemma Duurzaamheid

In mijn leven probeer ik zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo scheid ik mijn afval, gebruik ik ecologische schoonmaakmiddelen en shampoo zonder parabenen, gebruik in groene stroom enz.... Het is wel zuur te beseffen dat mijn dagelijkse gewoontes om duurzaam te zijn eigenlijk te niet worden gedaan door met het vliegtuig op vakantie te gaan. Ik vind dit wel een dilemma!

Read More

Klimaatverandering: 1,5 of 2 graden meer????

Op dit moment vindt de klimaattop, de COP, plaats in Polen.  Het onderwerp is “changing together”.  Men hoopt tot concrete afspraken te komen om de temperatuurstijging nu echt onder de 1,5 of 2 graden te houden. Ik heb daar altijd wat moeite mee: nu al zijn er overal op de wereld extra en ergere rampen. Droogtes, overstromingen, stormen worden verergerd door het klimaat. Als de temperatuur stijgt wordt dit nog erger. Eigenlijk zou er helemaal geen stijging meer moeten zijn.

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur