Tweetie van VWI Bestuur

Prachtige, verbindende, inspirerende bijeenkomst

Het woord ‘Nieuwjaarsborrel’ dekt dus echt niet de lading van de prachtige, verbindende, inspirerende, bijeenkomst die we afgelopen woensdag 6 februari met elkaar hadden. Ik vertel jullie er hier graag wat meer over. We waren met 20 vrouwen in de prettige, mooi opgeknapte ruimte van THUIS (mental note: vaker gebruik maken van hun mooie ruimtes, een nieuwetijdse manier van organiseren).  

Read More

Dilemma Duurzaamheid

In mijn leven probeer ik zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo scheid ik mijn afval, gebruik ik ecologische schoonmaakmiddelen en shampoo zonder parabenen, gebruik in groene stroom enz.... Het is wel zuur te beseffen dat mijn dagelijkse gewoontes om duurzaam te zijn eigenlijk te niet worden gedaan door met het vliegtuig op vakantie te gaan. Ik vind dit wel een dilemma!

Read More

Klimaatverandering: 1,5 of 2 graden meer????

Op dit moment vindt de klimaattop, de COP, plaats in Polen.  Het onderwerp is “changing together”.  Men hoopt tot concrete afspraken te komen om de temperatuurstijging nu echt onder de 1,5 of 2 graden te houden. Ik heb daar altijd wat moeite mee: nu al zijn er overal op de wereld extra en ergere rampen. Droogtes, overstromingen, stormen worden verergerd door het klimaat. Als de temperatuur stijgt wordt dit nog erger. Eigenlijk zou er helemaal geen stijging meer moeten zijn.

Read More

Red een pompoen!

Een spaghettipompoen meenemen bij de uitgang. Dat is nog eens iets anders dan een pepermuntje bij het verlaten van een restaurant. Instock Utrecht verrast je met heerlijk eten en een gezellige sfeer.

Read More

Louise Vet op nummer 1 van duurzame 100

Het Nederlandse landschap redden, met boeren supermarkten, wetenschappers en industrie aan tafel. Dat is wat Louise Vet doet en meteen de reden dat ze bovenaan de lijst prijkt van grootste groene doeners en denkers in de top 100 van Trouw. Louise Vet studeerde niet aan de Wageningse universiteit, maar verder is ze in alle opzichten ‘Wagenings’, het ‘Wageningse’ dat wij bij VWI zo hooghouden...

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur