Tweetie van VWI Bestuur

De opdracht aan de samenleving is veranderd en ook jij hebt invloed

Hebben jullie ook zo heerlijk geschaatst? Ik heb genoten. En tegelijkertijd...
In het Transitiegesprek van 12 februari j.l. bespraken we dat Ruimtelijke Ordening moet accommoderen aan de ontluikende toekomstige duurzame samenleving. De conclusie was: “De opdracht aan de samenleving is veranderd. Tot nu toe was het motto: produceren en transporteren voor de markt en de export, koste wat kost.
Nu is de opdracht: investeer in ruimtegebruik waarmee je duurzaam, integraal, met een positieve voetafdruk op biodiversiteit, landschap en sociale samenhang Nederland beheert. Het landschap, onze leefomgeving, als product van duurzame interactie tussen de samenleving en het land waar we op leven, regionaal verschillend, naar de geest van die plek. Hoe we dat doen, de kennis daarvan en de ervaring daarmee, dat wordt ons nieuwe exportproduct.”

En jij hebt zeker invloed, in je werk en met de stem die je uitbrengt!

Zie ik je op het VWI gesprek op Wereldvrouwendag 8 maart?

Dan bespreken we wat we als ‘Wageningse’ vrouwen kunnen doen. Jelleke de Nooy - van Tol (vz VWI)

Read More

Voorzitter: Op weg naar een duurzame toekomst-na-Corona

Beste VWI-ster, over zes weken is het al weer Oud en Nieuw. Wat een heerlijk vooruitzicht om over te kunnen stappen van het ‘Corona-jaar’ naar een duurzame toekomst-na-Corona. Er zijn immers overal om ons heen aanwijzingen dat er positieve veranderingen op til zijn.VWI maakt ook een overstap, namelijk van vrouwennetwerk binnen KLV naar vrouwennetwerk binnen het Nieuwe Netwerk. We gaan er eigenlijk op vooruit, doordat we gemakkelijker in verbinding kunnen komen met professionals in andere netwerken en er leuke kansen zijn om (betaald) een cursus of seminar te geven binnen dit grotere netwerk.

Read More

Het Nieuwe Netwerk gaat komende weken campagne voeren

Het Nieuwe Netwerk wil de transitie naar duurzaamheid versnellen, onder andere door voorbeeld initiatieven en oplossingen zichtbaar te maken en daarbij duidelijk te maken hoe iemand er een steentje aan kan bijdragen.
Komende weken gaan wij campagne voeren om mensen en middelen te vinden die dit mogelijk maken.

Read More

Wat nemen we mee als VWI naar het Nieuwe Netwerk?

Als we straks als Vrouwennetwerk VWI dus gewoon verder gaan met wat we al deden, maar dan binnen het Nieuwe Netwerk, wat blijven we dan doen? Wat verandert er? Wat willen we houden?
Voor de uitkomsten van de brainstorm op 5 september brainstorm (longread):

Read More

Nieuws van het Nieuwe Netwerk

Een podcast serie Nieuwe Netwerk wordt gemaakt. Zes afleveringen zijn inmiddels verschenen., oa. Jelleke de Nooy - van Tol en Catharien Terwisscha van Scheltinga zijn aan het woord gekomen.

Benieuwd hoe het Nieuwe Netwerk werkt? Doe mee met een Duurzame Maandag Meeting (DMM), telkens op de 1e maandag van de maand, van 16 tot 17 uur (online).

Komende DMM: 7 sept.!  
Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur