Zelden mensen meegemaakt die zo enthousiast zijn over hun werk. Passie, gedrevenheid en heel veel plezier samen! Riet van de Steeg en Rebecca Luten onderzoeken welke vezelhoudende organische restmaterialen geschikt zijn om ECOR® platen van te maken. Dat betekent dat ze papierpulp en oude kledingvezels behandelen en testen, maar ook stinkend spul als bierbostel en rioolslib. Ze hebben daarvoor een klein lab voor de eerste testen en een minifabriek voor verder onderzoek. Het uiteindelijke product, ECOR, zijn platen van diverse sterkte om verder te verwerken.

Daarvoor werken ze samen met ontwerpers en kunstenaars. Het leverde bijvoorbeeld merchandise voor Heineken, gemaakt uit bierbostel en oud papier. Naast tafels, kasten en krukken is het ook geschikt voor lampenkappen, krukjes en zelfs een hoed. De hoed is een ontwerp van Mariëlle van der Schrier: www.hartetcirculair.nl. De producten bestaan voor 100% uit natuurlijke materialen, er komt geen lijm aan te pas!

Het is een door en door duurzaam bedrijf. Zo kiest het er voor om geen grondstoffen en producten de halve wereld over slepen, maar kleine fabrieken te plaatsen op die plekken waar er bruikbare oogstresten en vezels overblijven, om daar lokale producten mee te maken. De mensen die er werken, zoals deze twee, krijgen alle ruimte om naar eigen inzicht hun werk in te richten.
Duurzaamheid zit in het DNA van deze startup in Venlo! Dit bedrijf wil duurzaam zijn op elk aspect van de keten en van het werk. Dit is echt een aanrader om een bezoek aan ECOR te brengen.
VWI-sters hebben dit bedrijf op 12 oktober 2019 bezocht. Daarvoor was er tijd om bij te praten en te netwerken tijdens de lunch in het centrum van Venlo.