Met 19 aanwezigen hadden we een mooie opkomst op 14 jan. jl.! Een goede start van dit “wat-gaan-we-doen-na-corona-jaar”.
Onze voorzitter Jelleke de Nooy – van Tol blikte met ons terug op de VWI-gebeurtenissen in 2020 en vooruit naar de ALV van april a.s. (17/4). Ze vertelde hoe goed het VWI-kernteam werkt met ondersteuning van Pauline Schakenbos en Marjan Vrins, en ook dat we 2 nieuwe kernteamleden zoeken. Verder benadrukte Jelleke dat VWI-sters in 2021 meer mogelijkheden hebben nu we deel uitmaken van het Nieuwe Netwerk. Zo kun je jouw project/ initiatief /bedrijf op de Wegwijzer c.q. Kennisbank zetten (bij Pauline) en kun je een online workshop geven (betaald) over jouw initiatief voor gehele Nieuwe Netwerk.
Bekijk de korte presentatie van Jelleke: 2021-vwi-nieuwjaarsborrel.pdf

Riet Nigten faciliteerde deze bijeenkomst op een prettige en professionele manier, waarbij iedereen aan het woord kwam. De centrale vraag was: wat doe jij aan duurzaamheid? Hetzij privé, hetzij in je werk.
In groepen werd er intensiever en meer inhoudelijk uitgewisseld. We lichten enkele uitkomsten eruit :
  • Idee voor bedrijfsbezoek aan Herenboeren werd geopperd door Wilhelmina Hoedjes (een natuurinclusief, duurzaam initiatief).
  • Monique Zwetsloot meldde dat ze 17 maart meedoet aan de verkiezingen, voor D66 komt ze uit als duurzaamheidskandidaat.
  • Jelleke vertelde over de Transitiemotor, die zij coördineert.
Er kwamen zoveel interessante onderwerpen aan het licht, waar iedereen meer over wilde weten, dat Anne Katrin Engelbert op het einde vroeg: komt er een vervolg aan deze bijeenkomst? Riet antwoordde daarop: “Iedereen kan net zoals ik het initiatief voor een bijeenkomst nemen. Neem daartoe contact op met Pauline of Marjan”.
Dus: schroom niet, alles kan!