Vrouwelijke afgestudeerden van Wageningen University & Research (WUR) kunnen zich vanaf juni 2018 nomineren voor de Marina van Damme Beurs. De beurs ondersteunt getalenteerde vrouwelijke WUR alumni bij een volgende stap in hun loopbaan en helpt hen vooruit in hun wetenschappelijke carrière.

Getalenteerde WUR-alumna die toe zijn aan een stimulans in hun loopbaan komen in aanmerking voor de beurs. Zij kunnen zichzelf (of een andere alumna) nomineren voor 2 juli 2018, 15.00u. Op de WUR-website is de volledige informatie over het fonds en de beurs te vinden en zijn de criteria te lezen.
De beurs zal officieel worden uitgereikt tijdens de feestelijke opening van het Academisch jaar op maandag 3 september 2018 op Wageningen Campus.

Over Marina van Damme en 4TU
Marina van Damme studeerde aan de TU Delft, promoveerde in Twente en maakte carrière bij de Koninklijke Zoutfabriek en het latere Akzo. Ook was ze lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bekleedde ze diverse andere adviesfuncties. “Toen ik ging studeren in 1947 was in Delft maar 1 op de 100 studenten vrouw. Dat ik carrière heb gemaakt is geen vanzelfsprekendheid geweest, maar ik heb er ontzettend van genoten. Dat gun ik andere vrouwen ook”, aldus mevrouw Van Damme. Daarom stelde ze een Marina van Damme Beurs beschikbaar, eerst in Twente en Delft, daarna in Eindhoven. Wageningen volgt, nu de universiteit ook is toegetreden tot de 4TU, het samenwerkingsverband van technische universiteiten.

Over de beurs
De doorstroming van Nederlandse vrouwen naar hogere functies loopt nog steeds achter ten opzichte van mannelijke collega's en vrouwen in het buitenland. Reden voor Marina van Damme om haar vermogen te besteden aan de carrièreontwikkeling van getalenteerde vrouwelijke wetenschappers. In 2018 komt er voor het eerst een beurs uit het Marina van Damme Fonds beschikbaar die wordt uitgereikt door het Universiteitsfonds Wageningen (UFW). De beurs bestaat uit een bedrag van €9.000 en is bedoeld voor verdieping of verbreding van kennis of voor een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project.

Over University Fund Wageningen
Een overzicht van activiteiten van University Fund Wageningen is te vinden op de website.