Vraag & Aanbod

Boek over verlaten dorpen in Spanje "De Gierenvallei"

"Mijn roman ‘De Gierenvallei’ gaat juist over de neo-rurales, over Lisa, die samen met haar vriend Luuk in zo’n verlaten dorp gaat wonen. Het gaat over de moeilijkheden die ze ervaren, over Lisa’s zoektocht naar een zinvol leven en over de kleurrijke dorpsgemeenschap. Duurzaamheid, zelfvoorzienend leven en onthaasten: het komt allemaal aan bod", meldt Monique Bronkhorst, VWI-ster.
Koop haar roman en/of ga naar de thema-avond op 20 mei in Zwolle!

Read More

Pauline ontwikkelde kaartspel over Duurzame Doelen

Een duurzame toekomst. Ik vind het hoog tijd om zaken echt aan te pakken. De oplossingen liggen overal al klaar. Gingen we maar echte keuzes maken en aan de slag. Tijd dus om dit vaker aan te kaarten. Maar hoe? Met die vraag ben ik aan de slag gegaan. En nu is er "Het Duurzame Doelen Aankaart-spel".
VWI-ster Pauline Schakenbos

Read More

Beleidsexperts gevraagd voor de nieuwe politieke partij ‘VOLT’

Ben jij een VWI-sters die het belangrijk vindt dat de ‘groene stem’ wordt gehoord? Heb je belangstelling om als expert mee te werken aan de beleidsontwikkeling van VOLT, om op deze manier de politiek te beïnvloeden en te werken aan een samenhangende, eerlijke en duurzame samenleving? Neem contact op met Pam Minnigh.

De nieuwe politieke partij VOLT heeft vijf Uitdagingen (Challenges) geformuleerd, een daarvan is ’Global Balance’. Hieronder vallen vijf Thema’s: 1) Klimaat en Energie, 2) Natuur en Milieu, 3) Landbouw, Visserij en Voeding, 4) Migratie en Integratie, en 5) Ontwikkelingssamenwerking. De meeste van deze thema’s zijn erg verbonden met onze Wageningse studie- en kennis gebieden.

Read More

Integreren gender in ontwikkelingsprojecten

Vraag van Elna Memelink (studente, geinteresseerd in VWI):
"Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met het integreren van gender in (irrigatie) ontwikkelingsprojecten. ​Heb je hier ervaring mee? Of ken je iemand die hier ervaring mee heeft en dit met mij willen delen?"

Read More

Naar Afrika, een boek van een VWI-ster

Wil je weten hoe het vijftig jaar geleden was om op reis te gaan naar Afrika, lees dan het boek van VWI-lid Jos Lampert.  Haar verhaal van zeven jaar werken en wonen met haar man in Tanzania en Zambia, kun je nu al opzoeken op internet bij uitgeverij Palmslag. De titel is ‘Naar Afrika’ en de auteur is "Coosje van Holland". Het boek is in oktober 2019 uitgebracht.

Read More

Uitleg Vraag & Aanbod

VWI begint een nieuwe rubriek, zowel op de website als in de Flits: Vraag & Aanbod! Hier kan van alles aangeboden worden: stageplaatsen, een nieuwe cursus van je bedrijf, een nieuw boek enz. enz.

Wist je dat er op de website al een lijst staat met zaken die VWI-sters middels hun bedrijf aanbieden. Sta jij / jouw bedrijf er wel op? Of ken je iemand die erop zou moeten staan?
Bekijk het aanbod van andere VWI-sters eens: Aanbod VWI-sters.