VWI-ster Riet van de Steeg nodigt het VWI uit om een bedrijfsbezoek te brengen aan ECOR Benelux in Venlo, waar zij als Chief Scientist werkt.  

ECOR is een geavanceerd milieucomposietpaneel dat is ontstaan uit de conversie van overvloedige cellulosevezels, druk en warmte. Vezels zijn afkomstig van verschillende bronnen, zoals Old Corrugated Cardboard (OCC), Old News Print (ONP), landbouwvezel en zelfs runderprocesvezel. Zo draagt ECOR bij aan de DONUT economie en de circulaire economie. Lees meer op www.ecorbenelux.com.

Vooraf is er de mogelijkheid om gezamenlijk te lunchen bij De Loft 23 in Venlo, vanaf 12 uur.

Programma
13:30-14u aankomst met koffie en thee
14-14:30u korte uitleg wat ECOR doet (C2C: verwerking restmaterialen, business model), wat ECOR is (vezelpanelen) en waarvoor je het kunt gebruiken (meubels, tussenwanden en nog veel meer)
14:30-15u demonstratie maken ECOR panelen in onze R&D installatie, laten zien wat we tot nu toe gemaakt hebben
15-15:30u vragen en napraten

Na afloop kunnen we verder netwerken en ergens wat borrelen.

ECOR: L.J. Costerstraat 29, 5916 PR Venlo.
De Loft 23, Klaasstraat 23 B, 5911 JN Venlo, 10 min. vanaf station

Geef je op voor deze activiteit bij Marjan Vrins: vwi@vwi-netwerk.nl of  T. 06 57280863.
Vermeld svp. of je wilt mee lunchen en of je met de auto of trein komt. ECOR ligt wat verder van het station, maar we hebben nu al twee auto's (van Jelleke de Nooy - van Tol en Marjan Vrins). Dus er kunnen al 8 dames vervoerd worden.

Wil je een voorproefje: Bekijk vast deze video over het maken van panelen:
www.youtube.com/watch?v=TwseZ2g2kE4

Lees meer over de samenwerking tussen ECOR en DSM-Niage om kantoormeubilair te maken uit gerecyclede materialen: www.dsm-niaga.com/what-s-next/news/ECORPANELS.html