Op vrijdag 1 september organiseert Het Nieuwe Netwerk wederom de conferentie “De Nieuwe Boer is …” Hiervoor zoeken we mensen die mee willen helpen met de organisatie.
 

Waar gaat het over, “De Nieuwe Boer is …”?

De transitie in de landbouw gaat over abstracte zaken als duurzaamheid, verdienmodellen, KPI’s of innovatie. Hierbij wordt vaak voorbijgegaan aan de mens als drijvende kracht achter het boerenbedrijf. Hoe kijken al die toekomstverkenners aan tegen het beroep van boer en welke kennis, competenties en gedrag horen bij die visies? Het Nieuwe Netwerk organiseert de conferentie De Nieuwe Boer met de mens als uitgangspunt voor al die wensbeelden over de landbouw. Het doel van de conferentie is om de menselijke maat als rode draad in al die visies te herkennen en samen te brengen. Een conferentie over de impact van verandering, keuzes en visies op de boer. De Nieuwe Boer gaat niet over stereotypes, maar over perspectief voor de volgende generatie van agrarische ondernemers.“De Nieuwe Boer” werd in september 2022 voor het eerst georganiseerd in Noord Brabant en was daar een groot succes. (zie boereninnederland.nu). Daarom een vervolg daarvan, dit keer in Gelderland. Tijdens de workshops werden nieuwe boeren gepresenteerd van regeneratief tot aan high tech, en van korte ketens tot watermanagers. We verwachten nu ook weer een breed scala aan visies en ideeën.

Wie zoeken we?
Mensen die het leuk vinden om de komende maanden tot/met 1 september de schouders te zetten onder dit evenement. Belangrijkste taken zijn het organiseren van het programma (sprekers etc.), het uitnodigen van sponsors en het maken van promotie. Natuurlijk moet er ook op de dag zelf e.e.a. gedaan worden.
Kandidaten zijn typisch:
  • Betrokken mensen, geïnteresseerd of actief in de landbouw en voedseltransitie;
  • Ergens tussen de 20 en de 60 jaar;
  • Liefst met een netwerk of kennissenkring;
  • Enthousiast, teamwerkers, actief en resultaatgericht.
We zoeken 5 à 6 mensen om de conferentie in goede banen te leiden. Het bestuur van de stichting Het Nieuwe Netwerk ondersteunt, o.a. met financiën en andere formele aspecten, en andere hand-en-span diensten.
 
Interesse?
Neem contact op met Tamme van der Wal (tamme.vanderwal@aerovision.nl of 06-13158318) interim-voorzitter van het Nieuwe Netwerk. Hoe eerder hoe beter!