Maar liefst 12 studentes hebben deelgenomen aan onze speeddate, allemaal internationaal. Doordat we via zoom hadden afgesproken waren er ook jongeren die vanuit St Lucia, India, Z-Afrika en de VS meededen. Marjan Vrins verdeelde hen over 5 breakout rooms, zodat elke VWI-ster telkens met 2 of 3 studentes kon praten. De voertaal was Engels.

Het was leuk te merken dat sommige studentes zich voorbereid hadden door op LinkedIn te kijken en gerichte vragen stelden. Ze vroegen de 5 VWI-sters naar hun ervaringen, hoe je aan een baan kunt komen, hoe het is om zelfstandig consultant te zijn, of raad over de keuze van hun masterstudie. Vragen over hoe kinderen/gezin combineren met werk kwamen ook aan de orde. Ze spraken hun zorg uit over het moeten werken voor bedrijven die niet verantwoord zijn.Voor de VWI-sters, ieder met ruime ervaring, was het interessant om weer te voelen hoe  je in je masterstudie nog geen idee hebt van de rol die je zou kunnen gaan spelen in ‘de echte wereld’ en hoe onzeker je daarvan wordt. Fijn om hen daarmee een beetje op weg  te kunnen helpen.  
Bij een korte check op het eind bleken alle deelnemers positief over de meeting! Dus het is ook zeker voor herhaling vatbaar.