De nieuwjaarsbijeenkomst van het VWI vond op woensdagavond 6 februari j.l. plaats bij Thuis in Wageningen. Zo’n 20 vrouwen waren bij elkaar gekomen om te eten, te borrelen en te luisteren naar het verhaal van een vluchteling. Onder het genot van een hapje en een drankje vond de inloop plaats. Aansluitend is er heerlijk gesmuld van de avondmaaltijd, die weer uitstekend verzorgd was door 'Food of Cultures' uit Wageningen.

In gesprek met een vluchteling
Tijdens de koffie/thee hoorden we het persoonlijke verhaal van een vluchteling. Marjolijn Reuvers en Chrismar Huls van VluchtelingenWerk Wageningen hadden Narin en haar moeder meegenomen. In een gesprek vertelde Narin openhartig haar verhaal. Ze is een 22-jarige Koerdische vrouw uit Aleppo, Syrië. Eerst vluchtte het gezin naar Istanbul, Turkije. Toen bleek dat terugkeren naar Syrië geen mogelijkheid meer was, vluchtte de minderjarige broer van Narin naar Europa en kwam uiteindelijk in Nederland terecht. Als minderjarige kwam hij in aanmerking voor gezinshereniging en zo kwam Narin in december 2016 ook in Nederland terecht. Narin spreekt inmiddels goed Nederlands en gaat naar school. Ze wil graag huidtherapeut worden. Het was indrukwekkend om het verhaal uit de mond van een vluchteling zelf te horen.

Contact
Wil je ook in contact komen met vluchtelingen? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk.

'Heldinnen' feest
VluchtelingenWerk Wageningen organiseert op vrijdag 8 maart a.s. vanwege Internationale Vrouwendag een ‘Heldinnen’ feest voor Nederlandse en buitenlandse vrouwen uit de omgeving Wageningen. Narin en haar moeder komen dan ook, en wel in traditionele Koerdische kleding. Er is o.a. zang, dans, een quiz, een modeshow en een multicultureel buffet. Kaarten zijn voor €5 te koop bij VluchtelingenWerk Wageningen of Wijkcentrum Nude. Lees meer: https://www.vwi-netwerk.nl/agenda/agenda-vwi/8-mrt-heldinnen-op-internationale-vrouwendag