In steekwoorden: Geboren en getogen in Hamburg – vandaar mijn liefde voor Water en Groen.
Gestudeerd in Wageningen – vooral veel geroeid en gecoacht :-)
Stage in Portugal – de smaak te pakken voor leven in het buitenland.
Gewerkt in Nepal, Niger, Kaap Verdië, Angola: Plattelandsontwikkeling, Irrigatie, Drinkwater, Erosiebestrijding, Tuinbouw en vooral heel veel Participatief werken (het leukste, wat er is), netwerken, diplomatie (kan nog steeds beter) en nieuwe ideeën opdoen.

Terug in Wageningen: Alterra, Birdlife – geleerd hoe gestructureerd en gecompartimentaliseerd het ook kan….
Maar ook enkele (lustrum)activiteiten bij en voor het VWI en jarenlang actief in een VWI-intervisiegroepje – weer leuk genetwerkt, maar zonder concreet doel of resultaat. Losse eindjes oppakken, geïnspireerd raken en weer loslaten. Uiteindelijk toch prioriteit geven aan betaald werk en kinderen.
2005 actief geworden in de buurtbemiddeling van Wageningen en geleerd dat je voor participatief werken en ook voor de grootste cultuurverschillen het land niet uit hoeft.

En toen lerares Duits in een bekend taleninstituut in Vught, inmiddels – tot mijn eigen verbazing – mijn langste baan ooit en een van de interessantste en leerzaamste.

Maar misschien niet de laatste – het blijft veel te leuk om nieuwe werelden te verkennen en met nieuwe mensen op andere manieren samen te werken. Ineens was daar een vernieuwend VWI, waar ik heel veel zin in heb.
De ervaringen van anderen met de eigen ervaring bundelen, het netwerk inzetten voor wat mensen echt bezighoudt, versterken, vernieuwen, verbreden en uitbouwen. Het lijken grote plannen, maar het gaat om kleine stappen. Het belangrijke is, dat je ze samen neemt! Zodat je ook samen ergens komt. Hiervoor moet je verbinding maken en houden.
Daarvoor wil ik me samen met jullie inzetten.