​Het Louise van Eeghen Lady Aberdeen Kapitaal Fonds, LELAF, is een klein fonds met als doel het financieel ondersteunen van activiteiten van het International Council of Women (ICW: http://www.icw-cif.com/), die een consultatieve status bij de Verenigde Naties heeft. Verder reikt het fonds een maal per drie jaar de Mechta van den Boogert award uit aan vrouwen met een bijzonder project. Het bestuur bestaat uit vrijwilligsters. Vergaderingen zijn veelal in Utrecht, ca. 1x per 8- 12 weken. Tijdsbesteding: ca. 2 a 4 uur per maand.

Gevraagd: een betrokken bestuurslid met een aantoonbaar hart voor de internationale vrouwenzaak. Van de kandidaat wordt verwacht dat zij accuratesse in het beoordelen, begeleiden en beheer van ondersteuningsverzoeken combineert met empathisch vermogen in de noden van vrouwen in andere culturen. Internationale ervaring, interesse in de historie van LELAF en bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring is een pré. Engels kunnen schrijven en spreken is vereist. Bestuursleden moeten bereid en in staat zijn om allerlei voorkomende hand en span diensten te verrichten en beschikken over gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Taak: In overleg met het bestuur opstellen van criteria voor de Mechta award, voorselectie kandidaten en contact met prijswinnaar. Ondersteuningsverzoeken voorbereiden voor het bestuur en toetsen aan criteria. Zich informeren over internationale ontwikkelingen in vrouwenprojecten. Initiatieven nemen om LELAF en de intenties van Louise van Eeghen bekendheid te geven en uit te dragen zoals het ontwikkelen van een website, Wikipediapagina etc.. Bereidheid om t.z.t. de secretarisfunctie op zich te nemen.

Belangstellenden reageren voor 1 mei as met een cv en korte brief aan mw Fusien Verloop: info@lvwadvies.nl (secretaris).
Informatie over deze functie en LELAF: voorzitter mw Salomé Bentinck: sbentinck@live.nl