Muzikaal intermezzo

Sofia Dragt  stelde zich enthousiast voor aan de  VWI-sters. We luisterden naar een prachtig live nummer van haar: Coming home: youtube.com/watch?v=L7CKFwH3iHY.
Sofia legt de link met ons thema vrouwelijk leiderschap: Ook in haar branche reageren mensen verbaasd als je als vrouw kunt componeren en produceren en dus technisch onderleg bent.

Officiële deel

De vergaderstukkken zijn allemaal akkoord bevonden. Met een toevoeging: In de begroting 2021 is extra ruimte gemaakt voor activiteiten van VWI-sters.En ja, je leest het goed: we hebben een nieuw bestuur:Anne-Katrin Engelbrecht, Pam Minnigh en Jelleke de Nooy-van Tol (zij blijft om te overbruggen, maar niet als voorzitter). We zoeken eigenlijk nog 1 persoon erbij! Heb je belangstelling? Laat het ons weten!
VWI-sters kunnen het hele verslag lezen op de beveiligde pagina over de ALV 2021.

Interactieve presentatie Vrouwelijk Leiderschap

Door Elisabeth Werter van Sheconsult
Vooraf waren de VWI-sters gevraagd deze video te bekijken: youtu.be/7hysmCmcGf8.
Elisabeth Werter gaf een interessante presentatie over Vrouwelijk Leiderschap. Ze verwees o.a. naar het boek Het Vrouwenbrein van Iris Summer. Het vrouwenbrein is anders dan het mannelijke, door hormonale verschillen: mannen hebben meer testosteron en vrouwen oestrogeen.
Zij raadt vrouwen om aan deze 5 thema’s te werken:
  • Je doel: zingeving.
  • Regie of strategie: i.p.v. hard werken moet je smart werken. Hoofd en hart in balans en luisteren naar je intuïtie.
  • Let op je energie zitten: niet te hoog in je energie zitten. Waar krijg jij energie van? Kost het energie, dan delegeren.
  • Houding (attitude en uiterlijk). Accepteer die statussymbolen: een leasebak, grote kamer enz. Mannen reageren op dat soort signalen.
  • Werk samen met collega’s van hetzelfde of ander niveau. Vraag mannen om wat tegen collega's te zeggen als die discrimineren.
Met coaching gaat Sheconsult diep in op jouw situatie.

N.a.v. een vraag oppert Elisabeth dat je thuis de taakverdeling ook moet regelen via een management overleg.
Vrouwen moeten volgens haar ook meer op hun strepen staan. Eis je recht op, als je onderbroken wordt in je verhaal: meld dat je nog niet klaar bent!
Tot een leeftijd van 7 jaar zijn, kunnen jongens en meisjes nog hetzelfde. Echter hun verwachtingen over wat ze kunnen zijn al anders. Brein van vrouwen is 12% kleiner dan van mannen, toch zijn we even slim als mannen, we hebben meer verbindingen in ons brein. Ons brein werkt harder, heeft meer energie nodig om te functioneren.
Door minder oestrogeen zijn we vaker minder goed in cijfers en hebben we minder ruimtelijk inzicht. Dat is op groepsniveau, maar als jij je als vrouw ergens op focust kun je heel veel.
Vrouwen moeten vaak 2,5 keer beter presenteren dan mannen om op een bepaald niveau te komen!
We moeten rekening houden met de waardering van beroepen, typisch mannelijke en vrouwelijke beroepen (lager gewaardeerd). Vrouwen moeten meer vechten voor hun salaris, help collega’s daarbij.
Jelleke: “Daarom is het ook zo belangrijk dat we goede rolmodellen hebben. Wij als VWI-sters kunnen dat goed zijn voor jonge vrouwen. Als je bij je eigen energie blijft en je werk goed doet en sta in die ego rol. Er zijn landen zoals IJsland en in Afrika waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Het helpt als je een voorbeeld hebt dat het kan!
Pam: “Veel meisjes studeren, maar dat zien we niet terug in het werkveld. Hoe kunnen we meiden een zetje geven? En laten we in de toekomst eens een paar mannen uitnodigen bij een bijeenkomst: waar kunnen wij ons beter op concentreren. Het gaat over professionalisme in ons werkgebied.”
Elisabeth: “Mentorschap doen met jonge studentes: goed plan!”
Anne-Katrin: “In Afrika kun je als vrouw de ego rol pakken, in Nederland word je dan snel weggeschoven. Vrouwen reageren ook met hou je mond.”
Voldoende stof tot verder praten tijdens het VWI-symposium in november! Een enkele man erbij vragen voor de balans vonden de VWI-sters.