Tweetie van VWI Bestuur

Een hoopvol 2024

Ik nodig iedereen uit om actief mee te denken en mee te doen in 2024, want VWI is van ons allen en jullie interesses kunnen onze activiteiten worden. Een interessant discussiepunt is mogelijk de gevolgen van het nieuwe kabinet, voor vrouwen en Nederland.Ik wens jullie allemaal een vrolijk Kerstfeest en een goed en hoopvol 2024!
Pam Minnigh

Read More

VWI Contributie 2023 en plannen najaar

Voor komend najaar zijn we volop aan het denken voor een leuk programma voor jullie!  We denken aan een bijeenkomst meer in regio Zwolle-Deventer en een workshop "Zero-waste-creativiteit" Bijvoorbeeld Zero-Waste boekjes binden of Wensvogels maken. Dan recyclen we niet alleen, maar gaan we upcyclen!
Heb jij een leuk idee voor een bijeenkomst? Laat het weten!
Mogelijk heb je jouw jaarlijkse VWI-contributie nog niet betaald. We waarderen het erg als je dit alsnog zou willen doen, zodat we met jouw steun verder kunnen gaan. Op dit moment is het weer de jaarlijkse periode om de VWI-contributie te innen. Zoals bekend loopt dit via de Stichting het Nieuwe Netwerk, onder dat bestuur vallen we sinds 2021. Het NN heeft als facturatie-systeem ClubCollect ingeschakeld. De mail met de factuur of de melding van incasso komt van clubcollectmail.com.

Read More

Brief aan alle VWI-sters

Sinds 2021 maken we - zoals bekend - deel uit van de Stichting het Nieuwe Netwerk (NN). Dat scheelt ons administratieve rompslomp, een klus waar we binnen VWI niemand voor konden porren. Daarmee verandert dit jaar de manier waarop we onze contributie innen, dat zal gaan via ClubCollect. Later deze maand (maart) ontvang je een mail van het Nieuwe Netwerk een verzoek om de VWI-contributie te betalen via ClubCollect. Verder blijf je natuurlijk gewoon de mails van ons krijgen, meestal via Marjan Vrins, die ook voor de NN-mailings zorgt. 
Als “Netwerk Wageningse Vrouwen” hebben we voor 2022 al een paar plannen en activiteiten op stapel staan, anderen worden ontwikkeld. Denk gerust mee.
We hopen echter van harte dat je - na de lange lockdown - in elk geval op 9 april naar de fysieke bijeenkomst in Wageningen komt.

  • Zaterdagmiddag 9 april 2022, Voorjaarsbijeenkomst VWI, tevens afscheid van voorzitter Jelleke de Nooy - van Tol, in Wageningen
  • Maandelijkse wandelingen in 2022 (wandelgroep).
  • Diverse ideeën voor bijeenkomsten door Deelnetwerk Zwolle-Deventer.
  • Maandelijks is er een Duurzame Derde Donderdag, een inhoudelijke bijeenkomst door het Nieuw Netwerk. 
  • We verwelkomen activiteiten door VWI-sters, onderwerpen voor bijeenkomsten en een nieuw VWI-bestuurslid. 
Read More

Impressie VWI bijeenkomst 6 nov. 2021

We hadden een zeer inspirerende lunchbijeenkomst, in Utrecht, over hoe we ons netwerk kunnen versterken door te netwerken met andere (vrouwen) netwerken.

Enkele conclusies
  • NEDWORC is geïnteresseerd in hoe uitwisseling van informatie kan plaatsvinden tussen de netwerken, en hoe de leden kunnen profiteren van deze informatie. Hoe kunnen ze toegang krijgen tot (een selectie) van elkaars activiteiten? 
  • Vrouwen zijn vaak wel de stabiele factor in de omslag naar een duurzame samenleving ( zie ervaringen Vrouwen van Nu); dus belangrijk om de inbreng van Vrouwen van Nu te betrekken bij het Nieuwe Netwerk
Een vd acties
  • Pam start een werkgroepje: HOE MAAK JE DE CONNECTIES? Hoe maak je de link, zodat de inhoud beter tot zijn recht komt ? Hoe creëren we een meerwaarde voor VWI zodat leden zich meer aangesproken voelen en actief betrokken kunnen worden, maar ook hoe VWI meer leden kan aantrekken, vooral jongeren.
    Vraag aan VWI’sters: wie wil daaraan meedoen?
Read More

VWI bijeenkomsten deze herfst

De herfst trekt de bladeren van de bomen, en het laatste kwartaal van 2021 is begonnen. VWI is ook bezig zich weer te schudden en heeft twee Netwerk Café's in november, de jaarlijkse meeting op 6 nov. en een extra netwerkcafé in petto.

Read More
My Image

Boven van links naar rechts:
Tamar Reijnen, Gaby Jansen, Riti Hermán Mostert, Jelleke de Nooy en Sasja Kamil.

Eerdere Tweeties, berichten van het bestuur