Wil je de ontwikkelingen blijven volgen over het nieuwe netwerk? Sluit je dan aan bij de LinkedIn-groep van het Netwerk voor duurzaamheid in voedsel en omgeving: www.linkedin.com/groups/8888339

Op korte termijn willen we een presentie en kennismakingsbijeenkomst organiseren, want live ontmoeten is het meest inspirerend en vruchtbaar.

Focus
De focus ligt op biodiversiteit, natuur, voedsel- en landbouwtransitie. Omdat de problematiek zo complex is, willen we diverse disciplines en belangen bij elkaar brengen en generaties verbinden, om van elkaar te leren en samen meer mogelijk te maken.  
We wisselen kennis en inzichten uit voor onze beroepspraktijk. Met als doel samen meer te bereiken, zowel in je werk als in maatschappelijke discussies, op het gebied van een duurzame economie, klimaat, biodiversiteit, energietransitie, voedsel- en landbouwtransitie. Het netwerk staat niet alleen open voor Wageningse afgestudeerden, maar iedereen in dit werkveld. Dit netwerk spreekt jonge mensen aan. Veel studenten en pas afgestudeerden zijn bezig een betere wereld te creëren  In dit nieuwe netwerk kunnen zij hun initiatieven en ideeën ontplooien en krijgen steun van oudere generaties.

Initiatief
Een initiatiefgroep is dit aan het uitwerken, deze groep bestaat uit bestuursleden van KLV-deelnetwerken:
  • Catharien Terwisscha van Scheltinga
  • Cor de Jong – vz SKOV
  • Jelleke de Nooy - van Tol – vz VWI-netwerk 
  • Tamme van der Wal – secr VIAS
  • Noud Janssen – vz NZV
Pauline Schakenbos en Marjan Vrins (beiden VWI) hebben de opdracht gekregen de behoefte en mogelijkheden te onderzoeken en studenten en pasafgestudeerden bij het netwerk te betrekken.  Het KLV-bestuur ondersteunt dit initiatief.

Social Media
Via sociale media geven we nu het netwerk een gezicht:
We hebben een LinkedIngroep aangemaakt: linkedin.com/groups/8888339
Er is een Instagram account om te volgen instagram.com/nieuwnetwerk
Op Twitter volgen wij relevante organisaties, initiatieven en sleutelfiguren: twitter.com/nieuwnetwerk/lists/voedsel-landbouw-natuur 

Een gezamenlijke agenda van de aangesloten netwerken staat elders op deze website: www.vwi-netwerk.nl/kalender-nieuw-netwerk.

Meedenken? 
Heb je ideeën over dit nieuwe netwerk?
Neem contact op met Pauline Schakenbos, 06 16400695, kernteam@vwi-netwerk.nl