Een duurzame toekomst. Ik vind het hoog tijd om zaken echt aan te pakken. De oplossingen liggen overal al klaar. Gingen we maar echte keuzes maken en aan de slag. Tijd dus om dit vaker aan te kaarten. Maar hoe?
Hoe kun je duurzaamheid aankaarten bij jou op het werk, in je bedrijf, buurt, vereniging of familie? Wanneer heb je een aanleiding? Hoe begin je? Hoe houd je het luchtig?
Met die vraag ben ik aan de slag gegaan. En nu is er dit spel: Het Duurzame Doelen Aankaart-spel.
Maak duurzaamheid bespreekbaar tijdens een spelletje kwartetten met alle 17 doelen die de Verenigde Naties gezamenlijk hebben afgesproken.
Ga na wie waar voor warm loopt (of niet) en waar al veel van af weet.

Daarnaast gaat het veel te vaak alleen over klimaat, energie en recyclen. Terwijl zorg voor natuur en biodiversiteit minstens zo belangrijk is, net als de menselijke kant van de maatschappij. Duurzaam is ook een samenleving waarin iedereen een gezond een waardevol leven kan leiden. Wereldwijd.

Een samenleving die vol te houden is tot ver in de toekomst.
Wat moet daarvoor gebeuren? Wat moet er anders? Wat zijn alternatieven? Wie heeft de oplossingen? Wie moet het doen? Niemand heeft alle antwoorden, maar samen kunnen we heel veel. Dus ga het gesprek aan met elkaar. Laten we duurzaamheid aankaarten.

Duurzame Doelen Aankaartspel is een idee van Pauline Schakenbos - www.aankaartspel.nl

Bestellen
www.verrasjezelf.nl/duurzame-doelen-aankaartspel
www.facebook.com/groups/duurzamedoelen