Verrassende dingen kunnen gebeuren als je de ingevingen van je talent volgt. Afgelopen week hadden we het geluk om op bezoek te gaan bij een van de onderneemsters die in februari had deelgenomen aan onze Briljante Onderneemster training in Albanië. Het ontdekken van talent en de optimale inzet hiervan in het eigen bedrijf is waar het om draaide.

Mimoza Shuli, eigenares van Hotel Perla in Pogradec (Albanië) had het helemaal begrepen. Haar talent is ‘moed om het onmogelijke te realiseren’. En dat paste ze gelijk toe. Ze besloot dat het tijd werd om te doen wat ze echt leuk vond: patisserie.
Een Italiaanse chefkok in Tirana leerde haar de kneepjes van het patisserie vak en al spoedig produceerde ze de mooiste taarten en desserts. Ze stalde ze uit in een glazen koelvitrine die ze op het terras van haar hotel plaatste.

Drie keer raden wat er gebeurde….Perla’s terras zat de hele zomer vol met zoetekauwen die neerstreken voor een koffie met gebak. Al snel kon Mimoza zelf de productie niet meer aan. Ze nam drie jonge vrouwen in dienst, speciaal voor de patisserie afdeling. Een unieke kans voor hen om een baan te vinden in een streek waar werkgelegenheid schaars is.
En ik? Ik had het geluk dat ik mijn vingers af kon likken bij het proberen van een haar mooie taartjes!