Op 27 mei organiseert het Deelnetwerk Zwolle-Deventer een educatieve fietstocht in de omgeving van Hengelo voor iedereen! Deze is dus ook voor partners en kinderen.​

Familiefietsdag
De vrijwilligers van de Fietscommissie (daar is FC immers de afkorting van) Bekveld een vernieuwde invulling van de familiefietsdag uitgewerkt! Deze dag is op zondag 27 mei 2018. Onderweg is er het een en ander te happen. De afgelopen jaren werden wij verrast door mensen uit Bekveld en omgeving, die dolenthousiast over hun passie zijn. Ook wij als FC Bekveld willen u dit jaar tijdens de fietstocht verrassen met iemands passie. Met een bezoek aan een bijzondere en duurzame locatie, waar de bouwer zijn passie over dit gebouw wil laten zien en erover zal vertellen. Geniet van deze wondere onderwaterwereld!

Tussen 11.30 u en 12.30 uur kunt u vertrekken voor een grote (ruim 30 km) of een kleine fietsroute (circa 15 km met een leuke manier van transport om terug te komen bij de tent) vanaf de tent aan de Veermansweg 18 te Hengelo Gld (buurstschap Bekveld). Na de fietstocht is iedereen van harte welkom om in en bij de tent te genieten van Music Maatje en hopelijk een zonnige middag!

De kosten voor de fietstocht, zowel grote als kleine route, bedragen voor niet-leden van de buurtvereniging € 6,- voor volwassenen en voor jongeren tot 12 jaar blijft dit € 3,-.

Deze activiteit is dus niet alleen voor vrouwen, maar de locatie die bezocht wordt sluit wel heel goed aan bij de thema’s (duurzaamheid, natuur en landschap) waar wij ons als VWI ook mee bezig houden. De verwachting is dat de fietsers tussen 15.00 en uiterlijk 16.00 u weer terug zullen zijn bij de tent.
Advies is je fiets mee te nemen op een fietsendrager o.i.d. Als je fietsen wilt huren, dan kan ik dat voor jullie regelen. Neem dan enkele dagen van tevoren contact op met Linda Brouwer​.