De transitie in de landbouw gaat over abstracte zaken als duurzaamheid, verdienmodellen, KPI’s of innovatie. Hierbij wordt vaak voorbijgegaan aan de mens als drijvende kracht achter het boerenbedrijf. Hoe kijken al die toekomstverkenners aan tegen het beroep van boer en welke kennis, competenties en gedrag horen bij die visies? Het Nieuwe Netwerk organiseert de conferentie De Nieuwe Boer met de mens als uitgangspunt voor al die wensbeelden over de landbouw. Het doel van de conferentie is om de menselijke maat als rode draad in al die visies te herkennen en samen te brengen. Een conferentie over de impact van verandering, keuzes en visies op de boer. De Nieuwe Boer gaat niet over stereotypes, maar over perspectief voor de volgende generatie van agrarische ondernemers.“De Nieuwe Boer” werd in september 2022 voor het eerst georganiseerd in Noord Brabant en was daar een groot succes. (zie boereninnederland.nu). Daarom een vervolg daarvan, dit keer in Gelderland. Tijdens de workshops werden nieuwe boeren gepresenteerd van regeneratief tot aan high tech, en van korte ketens tot watermanagers. We verwachten nu ook weer een breed scala aan visies en ideeën.

Het programma krijgt steeds verder vorm.
Twee Key Note Speakers zijn bekend, een tiental inspirerende workshops staan vast. Lees er alles over de website www.boereninnederland.nu.
En meld je snel aan op de ticketspagina: www.boereninnderland.nu/tickets. Tickets: €99, voor leden van NN en VWI €50. Studenten krijgen korting.
De bijeenkomst is de hele dag in Ede.