Tijdens het tweedaagse symposium worden trends en innovaties in de hele voedselketen geschetst. Op 22 juni krijgen bezoekers aan de hand van lezingen een kijkje in lopend onderzoek over de productieketen van ons voedsel. De dag wordt opgebouwd – via innovaties in onder meer veredeling, stadslandbouw en visserijen en precisielandbouw – naar de essentiële vraag: wat dragen die concrete innovaties bij aan wereldwijde voedselzekerheid?

De tweede dag van het symposium staat in het teken van consumenten als belangrijke spelers in de productie- en consumptieketen. Voorkeuren, voedingswaarde, diëten, acceptatie van innovaties en gezondheid komen aan bod. Ook deze dag staat in het teken van de toekomst. Eten we straks enkel nog 3D-geprint voedsel en heeft iedereen een persoonsgebonden dieet?

Lunch, diners en een debat aan het eind van de dag bieden ruimte om van gedachte te wisselen en suggesties te doen in elkaars werkveld. Naast het hoofdprogramma zijn er parallelle sessies over voeding en sport, voeding en kinderen en wat we wel en niet moeten eten.

Organisator: 100 years WUR
Datum 22 en 23 juni
Plaats Orion Building in Wageningen


https://www.wur.nl/nl/Over-Wageningen/100years/show/Symposium-Food-for-Future.htm