De derde editie van de Mansholtlezing vindt plaats op 19 september 2018 in Brussel. Het thema van dit jaar is: Towards Circular Food Production in Europe.

Organisator: Wageningen University & Research
Datum: wo 19 september 2018 14:00 tot 17:00
Locatie: Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1 - 1000 Brussel

Nieuwe manieren vinden voor de Europese voedselproductie is urgent. De toekomst ligt in een circulair voedselsysteem. Er is een verschuiving nodig van een lineair naar een circulair systeem. Van een focus op de efficiëntie van afzonderlijke productieketens naar een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen van het voedselsysteem als geheel.

Tijdens de Mansholtlezing 2018 presenteert Wageningen University & Research het algemene kader en de wetenschappelijke basis voor de overgang naar een circulair voedselsysteem in Europa. Neem deel aan de discussie!

Mansholt-Business Award for Sustainable Entrepreneurship 2018 (M-BASE)
Tijdens de Mansholtlezing zal de winnaar van de M-BASE bekend gemaakt worden en €25.000,- aan prijzengeld in ontvangst mogen nemen. De prijs is bedoeld om te laten zien dat alumni van Wageningen University & Research (WUR) en ondernemers die gelieerd zijn aan de WUR bijdragen aan duurzaam ondernemerschap en dat hun werk van groot of zelfs internationaal belang is.

Meer info: 
https://www.wur.nl/en/activity/Mansholt-Lecture-3.htm