Themagroepen

Het VWI kent ongeveer vijf actieve groepen die regelmatig bij elkaar komen. Hieronder vind je een overzicht. De activiteiten van de regionale groepen worden aangekondigd in de agenda. Heb je interesse in een bepaalde groep of wil je deelnemen aan een van de activiteiten neem dan contact op met de coördinator van de desbetreffende groep.

Zelf een groep coördineren?
Wil je zelf een groep starten rond een bepaald thema? Informeer dan bij het bestuur naar de mogelijkheden om je eigen groep op te starten! Neem contact op via vwi@vwi-netwerk.nl Het basisprincipe van het VWI is: volg de energie. In een dynamisch netwerk worden nieuwe initiatieven ontwikkeld en sterven sommige een langzame dood. Groepen die niet meer actief zijn, worden in overleg met de coördinatoren opgeheven. Zo ontstaat er ruimte voor iets nieuws.

Wil je een activiteit in jouw regio organiseren?
Regelmatig krijgt het bestuur de vraag of er meer in de regio wordt georganiseerd kan worden. We gaan graag in op verzoeken van leden. Tegelijkertijd is onze (vrijwillige) tijd en inzet beperkt. Heb je ideeën, laat ze horen via vwi@vwi-netwerk.nl, dan gaan we samen aan de slag!De activiteiten van de regionale groepen worden aangekondigd in de agenda.

Actieve Groepen

Oranje Pompoen

130404 Oranje Pompoen picknick 2011Dit is een ‘besloten groep’, waarvan 16 VWI-sters uit Wageningen lid zijn. De meesten zij al VWI-lid vanaf de start in 1989. Het bindende element is het ‘elkaar kennen’. De contactpersonen zijn Marian Bos-Boers en Ewa Wietsma- Lacka.

We komen zo’n zeven keer per jaar bij elkaar bij één van de leden voor een gezamenlijke maaltijd en een inhoudelijke lezing of discussie. De zomerbijeenkomst is een buitenactiviteit gecombineerd met een picknick.

Zwolle – Deventer

Zwolle-DeventerDeze groep is vooral bedoeld voor VWI-sters uit Zwolle, Deventer en wijde omgeving, maar alle VWI-leden zijn welkom. Ieder jaar zijn er 6 tot 7 activiteiten, meestal bij een van de leden thuis. Eén keer per jaar gaat de groep eropuit voor een buitenactiviteit. De thema’s van de bijeenkomsten variëren van persoonlijke ontwikkeling tot meer ‘Wageningen’ gerelateerde onderwerpen, waarbij we zo veel mogelijk afwisselen.
Om meer mogelijkheid tot netwerken te bieden en kennis te maken met nieuwe leden gaan we soms vooraf gezamenlijk gegeten. Wil je ook eens kennis komen maken of heb je interesse om een van de bijeenkomsten bij te wonen neem dan contact op met de coördinator Henriëtte Hoeven. Op de VWI-agenda kun je de komende bijeenkomsten zien.

DIVA

Diva2

Plezier en Empowerment zijn de woorden die horen bij deze themagroep. Gestart in februari 2010 als initiatief vanuit het Vrouwennetwerk Wageningse Ingenieurs, zijn we een gemengde groep – VWI leden en andere betrokken vrouwen. Juist de diversiteit maakt het zo leuk.

130404 Foto Erica bij DIVA

Op de 2de maandagavond van de maand (feestdagen uitgezonderd) komt de groep in Arnhem bij elkaar. Alle Diva’s en belangstellende Diva’s zijn van harte uitgenodigd om aan de bijeenkomsten deel te nemen (zie Agenda). Contactpersoon DIVA: Erica Groenendijk

Wandelgroep

IMG_1083 wandeling 3De wandelgroep bestaat uit VWI-leden die van wandelen houden. We wandelen afwisselend elke derde zaterdag of zondag van de maand. Meestal beginnen we om 11.00 uur en zijn we tussen 16.00 uur en 17.00 uur terug. We proberen altijd goed met OV bereikbare wandelingen uit te zoeken. Daarnaast kiezen we natuurlijk ‘mooie’ routes.

De wandelingen zijn meestal tussen de 15 en 19 km lang. In de winter kiezen we vaak voor een wandeling met onderweg een café/restaurant om te lunchen. Regelmatig kunnen de wandelingen ingekort worden, door bijv. halverwege de bus te nemen.

Wie organiseert Elke deelnemer van de wandelgroep kan een wandeling organiseren. Deze stuurt ongeveer een week voor de wandeling een mailtje rond met daarin een korte schets van de wandeling, de verzameltijd en plek en haar emailadres en telefoonnummer. Het is de bedoeling dat je je voor de wandeling aanmeldt, zodat degene die het organiseert weet wie er komt. Heel handig bij bijv. treinvertragingen. In principe kunnen de wandelingen overal zijn, maar de meeste wandelingen zijn i.v.m. de bereikbaarheid wel in het midden van Nederland.
Aanmelden wandelgroep Wil je meelopen? Neem contact op met Marianne Lensink.

Meer lezen over recente en komende wandelingen? Bekijk de pagina Wandelingen.

Intervisie

De intervisiegroep in Wageningen is een levendige en verscheiden groep VWI-sters in volle carrière. Zij proberen hun rollen met zoveel mogelijk geluk te vervullen. En natuurlijk is dat een uitdaging. Hun heroïsche reis is bezaaid met obstakels en energie gevende momenten. In de intervisie die zij eens in de zes weken houden, oogsten zij wat ze zoal op de reis tegenkomen. De intervisie groep staat weer open voor nieuwe leden. Wij komen bij elkaar in het kantoor van VWI, gesitueerd in Impulse, Wageningen. Ben je ook toe om kritisch te reflecteren op uitdagingen en patronen die anderen en jezelf in je werk bezig houden en die je graag wilt doorbreken, neem dan contact op met Annemieke Terpstra.

Bekend is dat er meerdere VWI-groepen actief zijn, het bestuur probeert deze weer in beeld te krijgen. Dus zit jij in een intervisie-groep, meld het svp. aan het VWI-bestuur via een mail aan de secretaris.

NVR-vertegenwoordiging

Logo NVRHet VWI is lid van de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR), omdat we geloven in netwerken en support. Van oudsher liggen er veel banden met NVR. Diverse leden van het VWI waren of zijn er actief. De NVR is de grootste koepel van vrouwenorganisaties in Nederland en met zo’n vijftig lidorganisaties vertegenwoordigt NVR ongeveer een miljoen vrouwen. NVR bundelt de krachten voor verbetering van de positie van vrouwen.
Jaarlijks benoemd de NVR een AVVN-vrouwenvertegenwoordiger, die namens de Nederlandse vrouwen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreekt. In 2014 Margriet van der Linden, oud-redacteur van vrouwenblad Opzij.

Wil je meer weten? Kijk op de NVR-website www.nederlandsevrouwenraad.nl of neem contact op met Toos van Oers via nvr@vwi-netwerk.nl.

 

Comments are closed.