Sinds een jaar ben ik bestuurslid van het VWI. Ik ben met enige aarzeling bestuurslid geworden. Ik zat met vragen. De belangrijkste daarvan zullen jullie vast herkennen: Heeft het VWI nog wel een meerwaarde in deze tijd van netwerken via allerlei sociale media?
Daarom hebben we een enquete georganiseerd en een aantal van jullie gebeld.

En ja, het heeft voor velen van jullie een meerwaarde, juist door het persoonlijke contact. Maar we moeten meer het land in, naar andere plaatsen dan Wageningen. En onze activiteiten combineren met bijv. die van het KLV.

Hoe hebben we dat dit jaar gedaan. We hebben een sessie georganiseerd over weerbaarheid op een KLV dag en over her belang van plattelandsvrouwen en water tijdens het 100 jarig bestaan van de WUR. We zijn mee wezen wandelen met de wandelgroep in Bunnik. We hebben mee gegeten met de vrouwen van de oranje pompoen. En we hebben het netwerk Zwolle-Deventer bezocht.

We denken dat het VWI zich moet ontwikkelen naar een nieuw VWI, met actieve vrouwen die op meer plaatsen in Nederland iets organiseren: een excursie op je werk, een etentje bij een restaurant met een eigen verhaal, een fietstocht in je regio, een lezing door een interessante vrouw.

Natuurlijk heb ik me afgevraagd of ik mijn bestuurslidmaatschap kan combineren met mijn werk en ander activiteiten, zoals het coachen van vluchtelingen, en de zorg voor zieke familie leden. Ik denk dat velen van jullie dit soort vragen hebben. Ik kan zeggen dat het me is gelukt. Ik doe zo veel voor het VWI als ik aan kan. Ik houd mijn tijdsbesteding in balans.

Ik denk dat tegenwoordig een periode van 4 jaar als bestuurslid een lange periode is. Dat moet korter. Dat hebben we dus ook afgesproken.
We willen voor de toekomst een relevant netwerk blijven. We hopen daarom dat er ook jongere bestuursleden komen.
Je hoeft niet perse bestuurslid te worden om actief te worden in het VWI.  Iedereen mag leuke activiteiten organiseren. Daar is budget voor. Wij ondersteunen jullie om dingen op te starten. Meld je aan met plannen en idee├źn bij mij.
Ik kan je verzekeren: het is veel leuker dan je denkt en je haalt er veel voldoening uit!

Sasja Kamil
Mail Sasja met je reactie.