Een spaghettipompoen meenemen bij de uitgang. Dat is nog eens iets anders dan een pepermuntje bij het verlaten van een restaurant. Instock Utrecht verrast je met heerlijk eten en een gezellige sfeer. Ze serveren eten dat anders de weg naar de consument niet gevonden zou hebben en uiteindelijk weggegooid zou worden. Tijdens de VWI-lunch van 3 november konden we hiervan genieten en ons verbazen over zoveel goeds dat volwaardig en leuk opgemaakt op je bord ligt.

We raakten aan de praat over wat ons bezig houdt. Dat varieerde van het opzetten van een nieuw bedrijf, een pas uitgekomen boek tot het afhandelen van zakelijke aspecten na een overlijden van de partner en het omgaan met werk-privé balans. Wij VWI-vrouwen hebben elkaar veel te vertellen. Door met elkaar van gedachten te wisselen konden we elkaar inspireren. Een paar leden konden een stap verder komen na een concrete vraag die ze aan de groep stelden. Voorbeelden: ‘Wie helpt mijn netwerk uit te bouwen voor de natuurboerderij die ik op zet?’ of ‘hoe kan ik Part-Up beter inzetten om mijn werk onder de aandacht te brengen?’  of geïnspireerd door het conserveren van voedsel zoals ze dat in het restaurant ook doen: ‘Hoe kun je vastleggen wat belangrijke gewoonten zijn op het gebied van voedsel inmaken?’.

Voor mij was het super geslaagd en nuttig: iemand moet toch al dat heerlijke eten redden en meehelpen opeten? En daarnaast konden we ook elkaar nog een handje helpen en vonden we gezelligheid. Ik kan me haast niet voorstellen dat er nog meer is waar een netwerk voor bedoeld is. Behalve dat we dit wel vaker kunnen doen. Als je een initiatief hebt of je hebt zin om een bijeenkomst te organiseren? Laat het ons weten, we helpen je mee!

Groet!

En tot slot mijn recept voor de geredde spaghetti pompoen: Gaar de pompoen, trek de slierten eruit, meng met wat olie (olijf, noten, pompoen), eventueel knoflook (even gefruit bijv.) en Parmezaanse kaas. Zwarte peper past ook goed, vind ik.

Riti Hermán Mostert,
Bestuurslid VWI

Mail Riti met een reactie.