Wat nou als je alleen zou handelen vanuit willen, niet moeten? Tegenwoordig moeten we alles, zijn we altijd maar druk, moet alles wat we doen een duidelijke functie of nut hebben, en wordt van ons verwacht dat we via talloze media bereikbaar moeten zijn. Hierdoor krijgen we enorm veel prikkels, en ervaart een groot deel van de populatie een soort prestatiedruk. Dit heeft ook een enorme impact op de maatschappij, de organisatie van ons privé leven, en dus ook de gang van zaken binnen verenigingen en andere vrijwilligers organisaties.
Dit hebben we ook gemerkt binnen het VWI. Alhoewel er voldoende leden zijn die het leuk en belangrijk vinden om elkaar minimaal 1 keer per jaar te zien, of te investeren in he VWI om andere redenen, toch hebben de meeste leden er weinig tijd voor. Of hoeft dit niet zo te zijn?

Part-Up
Wij hebben Part-Up dan ook in het leven geroepen zodat leden met dezelfde achtergrond, of woonzaam in dezelfde omgeving, elkaar makkelijker kunnen vinden. Zo kan men laagdrempelig iets kleins organiseren omdat zij dat zelf graag willen en leuk vinden. Hierdoor ervaart men minder druk, meer affiniteit met de inhoud, kan men elkaar makkelijker vinden voor zowel sociale als carrière gerelateerde redenen, en is er toch meer persoonlijk contact! Wegens het idee van nog meer Social Media kanalen zijn er mensen die toch twijfelachtig hierover zijn, wat begrijpelijk is. Echter, het fijne is dat je heel simpel kan inloggen via LinkedIn. En het mooie is dat je uiteindelijk wel overzicht hebt van wie de leden zijn, en wat voor gemeenschappelijke interesses er zijn! Dat is toch wel mooi hé?

Persoonlijk contact en ALV
We zijn dan ook zaterdag begonnen met het bellen van alle leden om weer eens persoonlijk contact te hebben over het VWI en de toekomst. Erg leuke gesprekken!
En dit gaan we ook doen tijdens de Algemene Leden Vergadering, met als bonus een heerlijke lunch (en goede gesprekken natuurlijk). Het is aan jullie of jullie ook lekker mee willen wandelen- ik vind dit zelf altijd wel lekker. We weten dat iedereen de ALV of persoonlijke bijenkomsten op een andere manier belangrijk vindt of hier waarde aan hecht, en we hopen dan ook dat jullie kunnen komen. Hopelijk tot gauw!

Gaby Jansen,
bestuurslid VWI