Workshop Part-up
Er komt weer een workshop Part-up gebruiken voor VWI. Wil je wegwijs gemaakt worden in Part-up en hoe je ermee werkt, geef je op bij Pauline Schakenbos, e-mail pauline@boogconsult.nl of Whatsapp 06 16 400 695. Een datum voor de workshop is nog niet gepland!

Link naar part-up  part-up.com/partups/introductie-workshop-part-up-in-deventer


Leeuwinnen
De leeuwinnen voetballen, een mooie aanleiding om te vertellen over leeuwinnenleiderschap.Bij leeuwen is het mannetje de grote beschermheer en gaan de vrouwtjes op jacht. De leeuwinnengroep heeft geen echte leidster, zegt men, maar zodra een troep jaagt, is er wel degelijk een leidend figuur. De leeuwin met de meeste honger heeft de leiding. En dat is niet zo gek. Het is degene die het meest baat heeft bij succes en dus het meest gefocust is op slagen. Een winnend team heeft niet alleen goed getrainde, talentvolle spelers met tactisch inzicht. Een team is vooral succesvol als de leden zich afstemmen op elkaar en aanvoelen waar de meeste 'honger' zit. Juist dat geeft hen als team de beste scoringskansen.

Leeuwinnenleiderschap en part-up
Met Part-up kan een team - of in ons geval een groep VWI-sters - op 'jacht' naar een resultaat. Degene met 'honger' dus met een doel voor ogen, maakt een part-up aan. Vervolgens kunnen andere VWI-sters daarbij helpen als partner, of supporteren (meedenken, tips geven of support en interesse tonen).

Zo maakte Catharien Terwischa van Scheltinga vorig jaar een part-up met deze oproep.
En vervolgens haakten Riti Hermán Mostert en Judit Snethlage hierop in en kwam er een workshop op 23 juni tijdens de alumni dag van 100 jaar WUR een gezamenlijke workshop.

Wie heeft er ook honger? 
Onderwerpen om op aan te sluiten:
Samen wandelen tijdens een VWI-wandelweekend in Limburg
Jonge generatie bereiken 'Hoe kan VWI van waarde zijn voor jonge alumni?'
Minder discriminatie en ongelijkheid - uitwisselen van initiatieven