Part-up buiten VWI
VWI is één van de 146 'tribes' op Part-up.  Het is de moeite waard om eens rond te kijken op Part-up naar welke initiatieven er verder zoal zijn. Van techniek en ICT tot onderwijs, welzijnswerk en zorg. Initiatief tot innovatie, zelforganisatie, organisatie-overstijgende samenwerking of uitwisseling van expertise en ervaring.
https://part-up.com/discover  ➤Type eens en trefwoord en ontdek!

Zelf ben ik betrokken bij vernieuwing van het sociaal domein binnen de gemeente Wageningen. Door kortere lijntjes, blijkt steeds vaker dat de een zijn probleem, de ander zijn oplossing is, vooral ook omdat er minder gekeken wordt vanuit 'hulp bieden bij problemen', maar veel meer naar: wat wil en kan iemand - hoe en waar zou dat kunnen. Het matchen is echter altijd mensenwerk. Als we bij elkaar komen, dan zijn er kruisbestuivingen.
Toen er de vraag kwam " Kunnen we ook tussendoor matches maken, als we online alle vraag naar zorg, stage, vrijwilligerswerk, betaald werk en aanbod van klussen, talenten, locaties op één plek zichtbaar maken", dacht ik meteen "laat ik eens kijken of er voorbeelden van zijn op part-up.com".

Ik word dan blij van de mooie projecten die geïnitieerd worden. Sommige part-ups blijven in de idee fase steken, maar vooral als er de combinatie is van gezamenlijk doel en concrete organisatietaken, dan ontstaan er levendige part-ups.Een voorbeeld dat ik tegenkwam is het vervoer van minder mobiele mensen samen beter regelen in Amsterdam. https://part-up.com/tribes/doelgroepenvervoerVWI en part-up
Voor het VWI is Part-up ons smoelenboek (Sta je er al in?)
En een plek om samen activiteiten te organiseren of je ervoor aan te melden. De VWI Wandelgroep en het Deelnetwerk Zwolle-Deventer zijn de meest actieve part-uppers.
Wie meer wil doen met de mogelijkheden die Part-up biedt, kan terecht bij de Part-up plus groep.