‘Wat gaan we ermee doen? Stoppen? Een doorstart?‘ Dit was de vraag aan ons klezmer muziek kwartet. Na een prachtig concert afgelopen jaar was de fut er helemaal uit.

Geen tijd om bij elkaar te komen, niet willen doorgaan met het oude repertoire, altijd wel iemand die niet kon als we een aanvraag hadden voor een optreden.

Eén ding was overduidelijk: we wilden zeker niet doorgaan zoals-we-het-altijd-deden. Maar wat dan wel? We zaten al ruim een uur bij elkaar, terwijl deze vraag maar een beetje ronddoolde. Was het echt het beste om er een punt achter te zetten?

Daarvoor is samen muziek maken toch veel te leuk?
Het verlossende woord viel uit de lucht toen iemand zei: ‘In mei ben ik jarig en dan wil ik graag dat we optreden voor mijn gasten.’ Iedereen veerde op. Dat gaf een totaal nieuwe wending aan het gesprek.

Opeens hadden we een aanleiding en een datum voor een optreden waar we naartoe konden werken. En een duidelijke eigenaar, namelijk de jarige die voor zich zag hoe het eruit zou zien. Hiermee was onze muziekgroep een project geworden. En dat gaf geheel nieuwe energie.

Project als oplossing
Een project maken van een impasse, dit kan veel vaker dan je denkt. Zo kun je aan een moeilijke kwestie een positieve draai geven of iets leuks starten dat je graag wilt realiseren. Dit kan zowel in werksituaties als privé.

Nu jij: het recept voor je project is als volgt:
  1. pak het onderwerp bij de lurven
  2. zet een begin- en einddatum
  3. maak het doel helder
  4. zorg voor een duidelijke eigenaar
En starten maar…..Veel succes!
Yvette van Dok

Ps. Enne, laat gerust weten als we je feestje muzikaal op kunnen vrolijken.
Reageren? Mail Yvette van Dok