Soms heb je een droom die te groot is om te realiseren. Dit kán je frustreren. Toch is die ‘grote droom’ zinvol. Je droom geeft richting aan je talent. Veeg je ‘grote droom’ dus vooral niet van tafel. Maar kom in actie en begin bij het kleine!

Mijn ideaal is dat iedereen op deze wereld vanuit zijn/haar talent kan werken. En dan bedoel ik íedereen, van ongeschoolde arbeider tot president. Ondanks mijn talent om mensen in beweging te zetten, besef ik dat ik onze 6 biljoen mede-aarde-bewoners niet in beweging kan brengen. Ik lig hier niet wakker van. Sterker nog: het geeft me de energie om in actie te komen. Tenslotte is elk talent dat ik wakker schud er één!

Optimistisch realisme
SuroodNeem Surood. Zij nam vorig jaar deel aan onze Briljante Onderneemster-training. Surood woont in Kirkud, het Koerdische deel van Irak. Haar talent is ‘nothing is impossible’. Als mensenrechtenwerker weet ze zelfs met humor aan de misstanden nog een draai te geven. Haar droom is een land met een gelijke verdeling van banen tussen mannen en vrouwen. Ik geef het je te doen. Maar Surood blijft optimistisch. Ze begint gewoon met een project waarmee ze 600 kansarme Iraakse vrouwen aan werk helpt.Of neem Narin, een Syrisch-Koerdische vluchtelinge die afgelopen week te gast was bij de Nieuwjaarsborrel van VWI. Zij wil graag huidtherapeute worden en hiervoor een goede opleiding volgen. In de hoop op een gegeven moment iets terug te kunnen doen voor de mensen in Syrië. Het is heftig voor haar en haar familie om hier in Nederland iets nieuws op te bouwen maar ze is vol goede moed.  

Surood is tevreden over haar project. Narin zet zich ten volle in om haar diploma’s te halen. En ik maak een vreugdesprong bij elk talent dat opborrelt. We halen alle drie voldoening ‘uit wat we doen’, onafhankelijk van het effect dat het oplevert. En nee, de onrechtvaardigheid in de wereld lossen we niet op met onze ‘kruimelacties’. Maar dat weerhoudt ons niet om actie te nemen.
 
Het maakt verschil
Houd je vast aan je o-zo-grote droom en onderneem actie op weg naar die droom. Houd je vooral niet in. Hoe klein ook: het maakt verschil!

Yvette van DokVeel succes!
Hartelijke groet,

Yvette van Dok
Co-Motion Consult

Reageren?
Mail dan Yvette van Dok