Over VWI

Missie

VWI Dè supportersclub voor Wageningse vrouwen met ambitie

OverVWI - missie

Het vrouwennetwerk Wageningse Ingenieurs daagt Wageningse vrouwen uit om de eigen ambitie te leren kennen en waar te maken.

Bij het VWI ontmoet je vrouwen met dezelfde achtergrond en inslag als jij, je doet er inspiratie op om nieuwe stappen te zetten in je carrière of op persoonlijk vlak, ervaringen te delen en uiteraard kun je het netwerk inzetten voor je eigen doeleinden. Vrouw zijn en emancipatie zijn thema’s die nog steeds de aandacht van de leden hebben. Hierbij zoeken we naar verbinding en gaan we uit van onze eigen kracht. Het VWI netwerk heeft landelijke dekking.

Het VWI is een proeftuin voor ontmoeting, inspiratie en support.

Wie zijn we?

Het VWI is een vereniging die bestaat door de inzet van actieve vrijwilligers. Een netwerk komt pas tot leven als de leden actief worden.

Het netwerk heeft een landelijk bestuur. Het VWI is een ondervereniging van KLV Wageningen Alumni Network, de grootste alumnivereniging van Wageningen. KLV voert een aantal praktische taken uit in opdracht van het VWI.

Belangrijke pijlers van het netwerk zijn de regionaal georganiseerde groepen (zie In de regio). Verder zijn er commissies die specifieke taken uitvoeren, bijv. de symposiumcommissie en de webcommissie. Via de digitale VWI Flits communiceren we met de leden, waarbij de uitgebreide berichten op deze website staan. Klik voor recent verschenen Flitsen hier.

Er is een LinkedIn discussie groep voor VWI-leden, waarvan ook alle vrouwen die werken bij Wageningen UR lid kunnen worden. Op deze manier kunnen de aangesloten VWI-leden de achtergrondinformatie van elkaar vinden en eenvoudig activiteiten en discussies delen. Sinds 2012 is het VWI ook actief op Facebook en Twitter.

Voor wie zijn we?

Foto 2 - Over VWI - voor wieDe leden van het VWI zijn veelal vrouwelijke afgestudeerden en gepromoveerden van Wageningen University en Researchcentrum en vrouwen die werken bij Wageningen UR. Het netwerk is open voor alle vrouwen die affiniteit hebben met de life sciences.
VWI, dè supportersclub voor vrouwen met ambitie!

Wat doen we?

Het netwerk brengt vrouwen met elkaar in contact, zodat je informatie en ervaringen kunt uitwisselen. Zo kun je je verder ontwikkelen, op persoonlijk en professioneel vlak. Landelijk organiseert het VWI netwerkbijeenkomsten, lezingen, workshops en symposia die je inspireren jouw ambitie waar te maken en waar je elkaar support kunt geven. Verder organiseren diverse groepen binnen het VWI regionale bijeenkomsten en excursies. Ook op sociale media zijn we actief om vrouwen zoals jij te inspireren, met elkaar in contact brengen en  te stimuleren.

Foto’s

Om een indruk van de bijeenkomsten van het VWI kun je de VWI foto-albums bekijken.

Comments are closed.