Tweetie: Educatieve ecologische tuin


19 juni 2017

In mijn vorige Tweetie van december 2016 had ik het over het vlindervriendelijk maken van mijn balkon. Toen was het nog winter. Inmiddels heb ik veel bloeiende planten op mijn balkon, dus laat die vlinders maar komen! De website waar ik toen naar verwees: www.uwtuinvolvlinders.nl wordt binnenkort vernieuwd. De Vlinderstichting (www.vlinderstichting.nl) krijgt een nieuwe website en ook deze website wordt vernieuwd.

Omdat ik tuinieren toch wel heel leuk vind en zelf geen tuin heb, heb ik mij als vrijwilliger opgegeven voor een leuk tuinproject hier in Wageningen. In maart en april volgde ik bij Stichting Otherwise (www.otherwisewageningen.nl) een lezingenserie over ecodorpen in Nederland. De lezingen werden gehouden in een informele setting bij Thuis Wageningen (www.thuiswageningen.nl). Thuis Wageningen is de huiskamer van Wageningen. Het is een soort buurthuis, maar dan voor de hele stad.

Nu heeft Thuis een tuin die ze graag opgeknapt willen hebben. Ze willen een educatieve ecologische tuin en hebben Otherwise gevraagd dit te realiseren. Met een paar man/vrouw zijn we nu bezig een tuin te ontwerpen. Het leuke was dat we allemaal dezelfde ideeën hebben over het ontwerp. Het moet een eetbare siertuin/ permacultuur tuin worden met ook planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. We willen zelf een insectenhotel gaan maken en aan de muur gaan we verticaal tuinieren.

Binnenkort beginnen we met de aanleg van deze tuin en ik heb er heel veel zin in! Ik zal jullie in mijn volgende Tweetie op de hoogte houden van de vorderingen.

Tamar Reijnen,
VWI-bestuurslid

Comments are closed.