Seminar Janneke van Heugten – Vaker in de media


23 september 2016

Op vrijdagmiddag 23 september organiseerde het VWI een seminar samen met de vrouwennetwerken GAIA (netwerk van vrouwen in de aardwetenschappen) en BPW (business & professional women) met Janneke van Heugten.

Janneke begon het seminar met te vertellen over haar afkomst. Zij is de jongste dochter uit een gezin van vier dochters en was thuis vaak onzichtbaar. Wat een verschil met nu! Janneke is enthousiast, deskundig en inspirerend. Zij zet zich sinds 2007 in om vrouwen meer zichtbaar te maken in de media en zij is de ondernemer achter het Mediaplatform Vaker In De Media (vidm.nl). Op dit medium worden o.a. ondernemers in contact gebracht met redacties en journalisten. Tegen betaling kan je je laten registreren op dit platform en zo meer zichtbaar worden in de media.  janneke-van-heugten

Janneke liet ons aan de hand van voorbeelden zien dat vrouwen in de media heden ten dage nog steeds minder zichtbaar zijn in de media dan mannen. Het percentage vrouwen in tv interviews, in krantenartikelen en op krantenfoto’s ligt ver onder de 50% en daar moet verandering in komen. Vrouwen zijn net zo deskundig als mannen! Zij gaf ons tips om zichtbaarder te worden in de media. Registreer bijvoorbeeld welke journalisten schrijven over jouw vakgebied en maak jezelf kenbaar aan hem/haar door contact op te nemen of te linken via LinkedIn.

Janneke liet ons ook zelf nadenken en sparren met een voor jou onbekende aanwezige. Daarbij ging het om drie vragen: 1) Wat is jouw expertise; 2) Wanneer was een onderwerp uit jouw expertise voor het laatst in de media?; 3) Hoe zou jij contact maken met journalisten?

Het seminar werd afgesloten met een netwerk borrel waarbij we konden napraten met vrouwen van GAIA en van BPW. Het was een zeer inspirerende middag!

Bekijk de presentatie ‘Vaker in de media’.

Comments are closed.