ALV en Allerlei Lekkers Verteren


20 april 2016

“Wat een goede presentatie van de financiën, zo ga ik het ook eens doen”

“Wat een heerlijk eten, die rijst! En wat een prachtmens!”

“Ik vond het heerlijk om samen iets te doen en te maken, ondertussen heb ik vrolijk met iedereen kennis kunnen maken”

“Wat een teamwerk, het ging bijna vanzelf”

Met 18 vrouwen van het VWI hebben we op 9 april 2016 een ledenvergadering gehad, waarin het bestuur afscheid nam van Ewa Wietsma (algemeen lid), en waarin Tamar Reijnen (algemeen lid) en Riti Hermán Mostert (secretaris) werden geïnstalleerd. Het financiële jaarverslag werd gepresenteerd door Frida Steenblik. Het jaarverslag en de begroting waren al goedgekeurd door de kascommissie en door de aanwezige leden werd ingestemd met de inhoud. Toos van Oers, onze voorzitter leidt deze ALV en heeft aandacht voor alle activiteiten van het afgelopen jaar. VWI heeft veel actieve groepen, actieve netwerkers en wordt regelmatig gevraagd voor interessante bijeenkomsten. We hebben een goed jaar gehad. Het bestuur kreeg waardevolle tips voor de versterking van ons netwerk door jonge leden. We zijn blij dat we ook inbreng krijgen van Marjan Vrins voor de website en de nieuwsbrief en dat we er een nieuwe columniste bij hebben met Anette Lamers. Het bestuur is blij met de uitwisseling die op de ALV ontstond. Na dit zakelijke deel werd het tijdens de workshops letterlijk zeer smaakvol.

Daarna Allerlei Lekkers Verteren

Al alg gehad? Groene algen in een heerlijk zoet bananendessert. Spirulina in de yoghurt of humus, lekker veel vitamine A en nog heel veel plusjes die ik echt niet meer weet. Algen als een vrolijk experiment in de keuken.

foto workshop thuis afgehaaldEen viergangen diner met wel twintig kruiden en specerijen. Een zorgzame en gezellig gedekte tafel en een prachtige gastvrouw die weergaloos kan koken. En onnavolgbaar, want hoe meng je alles zelf in de goede verhoudingen? Er zit maar één ding op: ga zelf eens eten bij Wilhelmina Wind-Patty.

Dropjes met biggetjeshoofden waar geen dieren aan te pas zijn gekomen en een heerlijk taartje met bosbessen, kruidkoek en soyaslagroom. Zelf een artisjokkenharten met wittebonen dip. Ooit gehoord van gistvlokken? Mmmm, deze workshop van ons vegan VWI-lid Marta mocht er wezen.

foto workshop koken met insectenEen hartig taartje met veel groenten en sprinkhanen, mijn eerste kennismaking met een meelwormsnack. Het waren net mini frietjes chips. Henk van Gurp leert ons de voedingswaarde van insecten kennen en maakt Young VWI enthousiast om nog eens zo’n workshop te organiseren.

Iraans stoofpotje met prachtige foto’s erbij van de oorsprong van het eten. Je leert dat Perzië de oude naam is van het gebied waar nu Iran in ligt. En je leert hoe Perzisch eten smaakt, als je het thuis doet, want in de winkel is alles toch een beetje anders. Je leert dit het beste als je gewoon bij je moeder of vader in de keuken staat, vandaar de gezellige begeleiding van twee generaties van Food of Cultures.foto keuken twee workshops

Vijf workshops over eten, smaak, politiek, gezondheid en gezelligheid vonden allemaal plaats aan tafel of in de keuken. Kleine groepjes VWI-leden gingen in twee rondes langs de kundige en leuke workshopleiders. En natuurlijk kon je ook even bij de anderen kijken en proeven onder het genot van een drankje.

Kijk voor uitbundige foto’s op VWI foto-album Zoek in het Picasa album op ALV 9 april.

Door Riti Hermán Mostert.

Comments are closed.